Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoveel moet jij werken om het vermogen van Elon Musk te vergaren

Dat Elon Musk belachelijk veel geld heeft, hoeven we je vast niet te vertellen. Momenteel staat de teller van zijn vermogen op 210 miljard. Het is amper voor te stellen hoeveel geld dat daadwerkelijk is, maar om het toch te proberen, rekenen we uit hoeveel jaar de gemiddelde Nederlander moet werken om het vermogen van Elon Musk te bereiken.

We verklappen alvast (verrassing) dat je er met een modaal inkomen niet gaat komen voordat je overlijdt. Maar om hoeveel jaar gaat het precies?

Zoveel jaar werken voor vermogen Elon Musk

Om de rekensom te kunnen maken, hebben we een aantal gegevens nodig. Allereerst: hoeveel de gemiddelde Nederlander verdient. Dat zochten we al uit in een eerder artikel over het modaal inkomen in Nederland. Jan Modaal verdient op jaarbasis 38.000 euro. Dit is inclusief vakantiegeld.

Daarnaast moeten we weten hoeveel vermogen Elon Musk momenteel heeft. Dat getal halen we uit de Bloomberg Billionaires Index en is momenteel 210 miljard dollar, omgerekend bijna 200 miljard euro. Oké, dat zit voornamelijk in aandelen, en is dus fictief. Maar zo wordt zijn rijkdom nou eenmaal gedefinieerd.

Begrijp ons niet verkeerd: 200 miljard klinkt al als een hoop geld, maar toch kunnen we ons niet helemaal voorstellen hoe ontzettend veel geld dat is tot we uitrekenen hoeveel jaar wij moeten werken om dat bedrag bij elkaar te verdienen. Want hou je vast, dat is namelijk zo’n 5,5 miljoen jaar. Dat lees je goed: 5,5 miljoen.

Zelfs als we ons modale inkomen compleet zouden beleggen elke maand, zouden we na 50 jaar ‘maar’ op 56 miljoen euro bij een enorm optimistische markt uitkomen, nog steeds lang niet genoeg om de rijkste persoon op aarde van de troon te stoten.

Toch een vermogen opbouwen

Dat is nog geen reden om depressief te worden, want als jij zoals Elon Musk 210 miljard aan vermogen had, zou je ook niet meer weten wat je met dat geld moet doen. Twitter kopen, anyone?

Zo lang je door een goede financiële buffer geen geldzorgen hebt, mag je jezelf wat ons betreft gelukkig prijzen.

5 verrassende bijbaantjes van Elon Musk voordat hij miljardair werd

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.