Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 10 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Jeff Bezos: welke auto’s rijdt de multimiljardair?

Multimiljardair Jeff Bezos kwam vorige maand in het nieuws omdat een Rotterdamse brug moet wijken voor zijn exorbitante jacht. Naast een groot jacht, heeft de CEO van Amazon ook een flink wagenpark vol snelle en erg zeldzame auto’s.

Met een vermogen van 189,2 miljard dollar (172,2 miljard euro) is zijn wagenpark met negen auto’s slechts een klein deel van zijn vermogen. Toch is het een indrukwekkende collectie.

De auto’s van Jeff Bezos

Zijn wagenpark bestaat vooral uit supercars en hypercars, maar hij bezit ook over een paar ‘truttenschudders’.

1. Ferrari Pininfarina Sergio

Zo heeft Jeff Bezos één van de zes Ferrari Pininfarina Sergio’s die je op aarde kunt tegenkomen. De auto is gebaseerd op de 458 Spider en is gebouwd als eerbetoon aan de overleden auto-ontwerper Sergio Pininfarina.

Auto's, Jeff Bezos, wagenpark, auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

De bolide beschikt over een 4.5 liter V8, die goed is voor 605 pk en 540 Nm. De nul-naar-honderdsprint legt hij af in 3 seconden. Het versnellen stopt pas bij 300 kilometer per uur.

2. Bugatti Veyron Linea Viviere (Mansory)

De Bugatti Veyron is al een bijzondere verschijning, maar voor Jeff Bezos was de hypercar niet uniek genoeg. Hij kocht een Bugatti Veyron Linea Viviere, een model dat aangepast is door Mansory. De tuner pakte enkel het design aan. Zo is er een ‘V’ in de grille te zien en heeft de auto een unieke lak.

Auto's, Jeff Bezos, wagenpark, auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

Qua specificaties veranderde er dus niets. De 8.0 liter W16 is goed voor 1.001 pk en zorgt voor een topsnelheid van 407 kilometer per uur (fabrieksopgave). Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint het model in 2,5 seconden.

3. Koenigsegg CCXR Trevita

Waar een Bugatti een relatief bekende hypercarfabrikant is, geldt dit niet voor Koenigsegg. Toch weten liefhebbers als Jeff Bezos de Zweedse fabrikant te vinden. De multimiljardair kocht de Koenigsegg CCXR Trevita.

(Afbeelding: Wheelsage)

De bolide levert 1.032 pk en 1080 Nm uit een 4.8 liter V8. De topsnelheid ligt boven de 410 kilometer per uur en de nul-naar-honderdsprint wordt in 2,9 tellen afgelegd.

4. W Motors Lykan Hypersport

Met de W Motors Lykan Hypersport bezit Jeff Bezos een uiterst unieke auto. Voor Fast and Furious 7 zijn er tien exemplaren van dit model gemaakt. Daarnaast werden er zeven productiemodellen gebouwd.

(Afbeelding: Wheelsage)

De productieauto’s hebben een 3.7 liter zes-in-lijn. Deze krachtbron is goed voor 769 pk. Hiermee zou de bolide een topsnelheid van 395 kilometer per uur en een nul-naar-honderdsprint van 2,8 seconden moeten halen. Echter, deze specificaties werden nooit bewezen en er gaan geruchten dat de auto snel oververhit raakt.

5. Lamborghini Veneno Roadster

De Lamborghini Veneno Roadster is een van meest unieke Lamborghini’s ooit. De Italianen bouwden de bolide om de 50ste verjaardag van het merk te vieren. Er zijn in totaal negen exemplaren van de roadster uitgeleverd.

(Afbeelding: Wheelsage)

De auto heeft een 6.5 liter V12 en sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,9 seconden. De topsnelheid ligt op 355 kilometer per uur.

Degelijke en dagelijkse auto’s van Jeff Bezos

Naast alle hypercars bezit de multimiljardair een Cadillac Escalade, een Land Rover Range Rover, een Mercedes-Benz S450 en een Lincoln Town Car Stretch Limousine. Deze auto’s zijn voor dagelijks gebruik.

Cadillac Escalade
Caddilac Escalade (Afbeelding: Wheelsage)
Land Rover Range Rover (Afbeelding: Wheelsage)
Mercedes-Benz S-Klasse (Afbeelding: Wheelsage)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.