Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit 0-sterrenhotel staat op een benzinestation in de open lucht

Er is een 0-sterrenhotel (Null Stern Hotel) geopend op een benzinestation in Zwitserland. “De enige ster ben jij”, is het motto van dit unieke hotel in de open lucht.

Het 0-sterrenhotel is een initiatief van de kunstenaarsbroers Franken Patrik Riklin en hotelier Daniel Charbonnier. Het mag er dan basic uitzien, je betaalt omgerekend 324 euro per nacht. Daarbij inbegrepen zit een welkomstdrankje met lokale biologische hapjes, ontbijtgebak van een plaatselijke bakker met vers fruitsap uit de regio en de service van een moderne butler. Bij slecht weer kun je uitwijken naar Hôtel des Bains de Saillon.

0-sterrenhotel op benzinestation in Zwitserland

Het hotel bevindt zich in de open lucht naast Mr. Stéphane Bertholet Garage in Saillon, een middeleeuwse vestingsstad in Zwitserland. Bij de garage hoort een benzinestation en nu dus ook een 0-sterrenhotel.

“De anti-idyllische suite ligt aan de kant van een doorgaande weg. In plaats van een rustplaats, willen we je wakker houden en een plek bieden om na te denken over actuele zaken zoals het klimaat, de economie, veiligheid of gelijkheid. Individuen, bedrijven, scholen of verenigingen zijn allemaal welkom om deze ruimte te gebruiken om uit te wisselen, te brainstormen of ideeën op te doen”, aldus de eigenaren van het 0-sterrenhotel.

Niet het enige hotel in de open lucht

De organisatie achter het 0-sterrenhotel is Null Stern Hotel. En de suite in de open lucht bij het benzinestation is niet de enige hotelkamer in de open lucht. Op verschillende plekken in de bergen van Zwitserland kun je ook in een dergelijke kamer slapen. Maar dan wel met rust om je heen.

Meer informatie over het 0-sterrenhotel vind je op deze website. Er zijn nog best veel kamers vrij. Niet geheel verrassend vooral in de kamer naast het benzinestation.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.