Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Reizen 12 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost een kamer in het allergoedkoopste hotel van Parijs

Groen slijm aan de muren, kakkerlakken op de vloer… geen idee wat we hadden verwacht bij het goedkoopste hotel van Parijs, maar er blijkt helemaal niets mis mee te zijn. Integendeel.

Qua huurprijzen behoort Parijs tot de duurste steden van Europa, dus we hadden zo’n donkerbruin vermoeden dat de hotelprijzen evenredig belachelijk zouden zijn. Over de brede linie is dat ongetwijfeld ook zo, maar toch hoeft een weekendje Parijs helemaal niet duur te zijn.

Het Hotel F1 Porte de Châtillon ziet er fris en nieuw uit. Het thema is niet heel smaakvol, maar wel best grappig. Een kamer boek je al voor minder dan 30 euro per persoon − in het gunstigste geval zelfs voor 26,25 euro. Moet je wel in het laagseizoen boeken. Hiermee is dit het allergoedkoopste hotel in Parijs dat we online op het spoor zijn gekomen.

Goedkoopste hotel in Parijs kost 26,25 euro per persoon

Een hotelkamer voor twee ziet er in het hotel in kwestie prima uit, maar heeft één nadeel. De wc is gedeeld met andere hotelgasten. Wel heb je een klein wastafeltje op de kamer, én een tv aan de muur. Het grootste voordeel is echter dat de kamer maar 59 euro kost voor twee personen, en dat is inclusief belastingen en toeslagen. Per persoon komt dit neer op 29,50 euro per nacht − normaliter toch de prijs van een bed in een afgeragd hostel!

goedkoopste hotel parijs (4)
De lobby ziet er prima uit… (Afbeelding: Booking)
goedkoopste hotel parijs (7)
… en dat geldt ook voor de kamers (Afbeelding: Booking)

Het probleem van de gedeelde wc heb je niet als je met zijn vieren gaat. Dan kun je de Cabrio-familiekamer huren voor 105 euro per nacht. Gedeeld door vier is dat 26,25 euro per persoon per nacht. En hier zit wél een privé-wc bij!

goedkoopste hotel parijs 555
(Afbeelding: Booking)

Bovendien is de kamer geheel in F1-thema opgetrokken. Dit verklaart het ‘F1’ in de naam ‘Hotel F1 Porte de Châtillon’. Een kamer boek je via deze pagina op Booking. Alleen nog een kaartje voor de Flixbus erbij, en je bent voor minder dan een habbekrats een paar dagen in Parijs.

Locatie goedkoopste hotel van Parijs

Het Hotel F1 Porte de Châtillon is gevestigd in het 14de arrondissement van Parijs, een rustig deel van de stad waar veel gezinnen wonen. Je kunt er zonder gevaar over straat, zowel overdag als ‘s nachts, bijvoorbeeld om naar het Jardin du Luxembourg te lopen (zouden we toch overdag doen). Dit beroemde park ligt 4 kilometer verderop.

goedkoopste hotel parijs (8)
Het prachtige Jardin du Luxembourg ligt op loopafstand. (Afbeelding: Unsplash)

Andere hoogtepunten in de buurt zijn de Notre-Dame (op 5,7 kilometer) en de Eiffeltoren (op 6,2 kilometer). Tot slot ziet het goedkoopste hotel van Parijs er niet alleen verrassend goed uit, het krijgt ook nog een even verrassende rating. Op basis van 15.970 beoordelingen is het gemiddelde cijfer een 7,3.

Nog even verder kijken? Lees dan in dit artikel naar welke Europese stad je de goedkoopste stedentrip kunt maken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.