Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix pakt uit met Nederlandse ster in goddelijke serie Zack Snyder

Justice League-regisseur Zack Snyder heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Maak kennis met Twilight of the Gods, een gloednieuwe animatieserie op Netflix vol mythologische actie en een prominente rol voor de Nederlandse Sylvia Hoeks. Na internationale live-action rollen in Blade Runner 2049 en See is het nu haar stem die indruk maakt.

Eerder deze week kondigde Netflix de director’s cut van Snyders neergesabelde Rebel Moon-films aan. Vanaf 2 augustus kun je zijn ultieme visie voor de Star Wars-kopie streamen. Sterker nog: Rebel Moon is ooit begonnen als een pitch voor Lucasfilm.

Netflix presenteert Twilight of the Gods

Vermijd je die franchise na de vernietigende recensies liever? Dan kun je in een ander universum van Snyder gaan duiken. Op 19 september komt namelijk Twilight of the Gods naar Netflix. Een geanimeerde serie met een Nederlandse hoofdrol.

Netflix Nederlandse Twilight of the Gods Zack Snyder
Sigrid, gespeeld door Sylvia Hoeks (Afbeelding: Netflix)

Netflix kondigde het ‘epische wraakverhaal’ al een paar jaar geleden aan, maar sindsdien is het vrij stil rondom het project gebleven. Tot nu. De streamingdienst heeft middels een overtuigende eerste trailer het bijzondere stijltje van Zack Snyders project onthuld. Overtuigend ja: Twilight of the Gods probeert in tegenstelling tot veel genregenoten eens niet het Japanse animatiestijltje te imiteren, en kiest in plaats daarvan voor een sterk gestileerde stijl die direct opvalt.

Thor verpest huwelijksfeestje

Een ding is duidelijk, al kon je hier met Snyder aan het roer al op rekenen: Twilight of the Gods zit tjokvol spectaculair in beeld gebrachte actie. “In een mythische wereld van grote veldslagen, grote daden en grote wanhoop wordt Leif, een mortal koning, op het slagveld gered door Sigrid, een ijzersterke krijger op wie hij verliefd wordt.”

Tijdens hun huwelijksnacht komt Thor echter het feestje verpesten. Niet de Marvel-versie, maar de Snyder-variant van de God of Thunder. Daarmee begint een “epische zoektocht naar wraak, een reis naar de hel en verder.” Netflix belooft verder bloederige slagvelden en “oorlogen tussen Goden en demonen.”

Hoofdrol voor Nederlandse ster Sylvia Hoeks

Klinkt goed, toch? Ook is er dus een Nederlands tintje. Althans, zeg gerust ‘tint’, want niemand minder dan het Nederlandse fotomodel en actrice Sylvia Hoeks spreekt de stem van Sigrid in, het hoofdpersonage van de mythologische Neflix Original.

“Sigrid is een prachtig Scandinavisch karakter, koud maar gepassioneerd. Ik vond het erg leuk om met haar te werken omdat ze zo cool is. De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks neemt haar stem voor haar rekening,” aldus Zack Snyder. De rest van de stemmencast van Twilight of the Gods bestaat onder andere uit Stuart Martin als Leif, Pilou Asbæk als Thor, John Noble als Odin en Paterson Joseph als Loki.

Je kunt Twilight of the Gods vanaf 19 september op Netflix streamen. Laten we hopen dat de unieke animatieserie beter gaat scoren dan Rebel Moon. Gelukkig ligt de lat laag. Nu al trek in een toffe animatieserie? Dan kun je de beste scifi-show van 2023 streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.