Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 13 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe 18+ robot transformeert in een ‘Volkswagen Kever’

Maak kennis met LEGO Icons 10338 Bumblebee. Jawel, hier is de nostalgische opvolger van een Optimus Prime-set uit 2022, met ook nog eens een prettiger prijskaartje. Bonus: de robot transformeert in een Volskwagen Kever!

Het is anno 2024 haast onvoorstelbaar, maar eind vorige eeuw ging LEGO bijna kopje onder. Nieuwe sets sloegen niet meer aan, er waren veel te veel unieke steentjes in productie, investeringen flopten en de focus was compleet zoek. Een intrigerende periode die fantastisch wordt beschreven in deze bedrijfsbiografie van de Deense journalist Jens Andersen. Genaamd ‘LEGO’, uiteraard. Hoe kan het ook anders.

LEGO’s grote redding

Toen het bedrijf bijna failliet ging, speelde één specifieke nieuwe lijn aan sets een grote rol in de daarop volgende comeback. Het begin van het huidige duizelingwekkende succesverhaal. Dan hebben we het over LEGO Star Wars. Door groots op gelicenseerde sets en daarmee bestaande franchises in te zetten vond het Deense bedrijf een uiterst lucratieve inkomstenbron.

Dat merk je tot op de dag van vandaag. Loop een lokale speelgoedwinkel in, en je treft schappen aan vol gelicenseerde LEGO-sets. Van bestaande automerken en gebouwen tot vrijwel elke grote filmfranchise. Fortnite is dan misschien wat games betreft de ultieme franchise-crossover, maar LEGO deed het al in fysieke vorm.

LEGO Icons 10338 Bumblebee

Daar komt op 1 juli een nostalgische nieuwe set voor volwassenen bij, in de vorm van een robot. Maak kennis met LEGO Icons 10338 Bumblebee, een kleurrijke replica van het filmicoon uit de Transformers-films, comics en games. Deze gloednieuwe set volgt de een stuk grotere Optimus Prime uit 2022 op, waarmee het pas de tweede LEGO Transformers-set is.

LEGO Icons 10338 Bumblebee
(Afbeelding: LEGO)

Met 950 steentjes bouw je een 24 centimeter hoge Bumblebee-robot, wiens design vooral gebaseerd is op de originele animatieserie. Geen Michael Bay-explosies, dus, want LEGO zet duidelijk vooral in op de nostalgiefactor bij volwassen fans die wel geld te besteden hebben aan de pareltjes uit hun jeugd.

Robot transformeert tot Volkswagen Kever

Uiteraard kan de LEGO-versie van Bumblebee ook transformeren, net zoals in de serie. Op basis van de officiële beelden lijkt het erop dat je de Transformer vrij soepel dicht kunt klappen, waarmee je vervolgens een klassieke gele Kever overhoudt.

LEGO-Icons-10338-Transformers-Bumblebee-8
(Afbeelding: LEGO)
lego robot transformers bumblebee volkswagen kever
(Afbeelding: LEGO)

De resulterende auto is niet de meest accurate miniatuurweergave van het echte automodel, maar goed, fans van de franchise zitten nu waarschijnlijk al te watertanden. Een museumplaatje maakt het nostalgische totaalpakketje af.

Prijs en beschikbaarheid

Gelukkig valt de prijs ook mee. Althans, ten opzichte van Optimus Prime. Waar die robot der robots van de Transformers maar liefst 179,99 euro kost, kun je de LEGO Icons 10338 Bumblebee vanaf 1 juli al voor 89,99 euro in huis halen. Check ook de nieuwe LEGO-sets van juni, die je nu al kunt scoren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.