Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 13 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Historische inhaalslag treft LEGO dankzij Kim Kardashian en co

LEGO telt zijn laatste dagen als meest waardevolle merk van Denemarken. Het bedrijf dat Ozempic verkoopt, een diabetesmedicijn dat beroemde mensen als Kim Kardashain hielp afvallen, gaat er straks voorbij. Hebben we het over Novo Nordisk.

Ozempic, je las er al eens over op Manners. Juist, dat middel waarmee celebs als Kim Kardahian de wereld lieten inzien dat afvallen niet zo ingewikkeld is. Door de rage die ontstond, ook onder normale mensen, was er zelfs even een tekort aan het medicijn. Maar de lopende band in de fabriek van Novo Disk draait alweer maanden op volle toeren en dat legt het Deense bedrijf geen windeieren.

LEGO voelt hete adem Novo Nordisk in de nek

Farmaceut Novo Nordisk dreigt LEGO nu als waardevolste Deense merk voorbij te streven. Volgens de Brand Finance 2024 landenranglijst steeg de merkwaarde van de speelgoedfabrikant het afgelopen jaar met slechts 3 procent tot ongeveer 8 miljard dollar.

Dat terwijl die van Novo Nordisk met 59 procent groeide tot 5,1 miljard. Een behoorlijke inhaalslag, en met deze snelheden duurt een wisseling van de wacht niet lang meer.

Afvallen als Kim Kardashian

Novo Nordisk werd vorig jaar Europa’s waardevolste bedrijf op het gebied van marktwaarde, dankzij de verkoop van zijn diabetesmedicijnen Ozempic en Wegovy, die als afslankmiddel ongekend populair zijn. Afvallen was nog nooit zo simpel, lieten celebs als Kim Kardashian zien.

LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, is al negen jaar op rij het meest waardevolle merk van Denemarken. Maar de winst van het familiebedrijf staat onder druk door gestegen kosten.

Baas boven baas: Apple

De twee Deense bedrijven staan nog steeds ver onder Apple, dat volgens Brand Finance met een waarde van 517 miljard dollar het waardevolste merk ter wereld is.

Check deze fabels over voeding en afvallen die direct de groene container in kunnen. En probeer ook deze Disney+ serie eens, met een verrassend goed acterende Kim Kardashian.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.