Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian bejubeld om ‘vulgair’ debuut in hitserie Disney+

Even geen foto’s met aliens in bikini, maar hard werken als actrice. Kim Kardashian is te zien in het nieuwe seizoen van American Horror Story, Delicate genaamd. Alleen haar eerste vulgaire zin is als filmgeschiedenis.

American Horror Story is een populaire thrillerserie van FX, waarbij ieder seizoen draait om andere karakters op verschillende locaties. Van ontrouw tot moord en mysterie, allerlei thema’s komen voorbij. Seizoen 12, waarin Kim Kardashian haar debuut maakt, heet Delicate.

Kim Kardashian in American Horror Story: Delicate

Het twaalfde seizoen van American Horror Story is gebaseerd op op het boek Delicate Condition van Danielle Valentine. Kim Kardashian speelt Siobhan Corbyn, die als publicist werkt voor voor Anna Victoria (Emma Roberts). De rol is haar op het lijf geschreven, te weten dat ze een PR-agent is met verstand van social media.

Siobhan Corbyn zorgt voor een subtiele komische noot als tegenhanger van de verder spannende verhaallijn in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Het is niet haar acteerdebuut, maar wel de eerste rol waarin Kim Kardashian zichzelf niet parodieert. En dat pakt goed uit, menen filmcritici. En kijkers die hun mening delen op social media.

Vulgaire eerste zin en Rotten Tomtoes

Kim Kardashian knalt American Horror Story binnen met een vulgaire eerste zin, die je niet snel vergeet. “Tell the Daniels to suck my clit, she’s not missing a press day for a fucking commercial shoot.” Gevolgd door: “It’s exhausting being better than everyone.” Nu al iconisch.

kim kardashian, emma roberts, american horror story delicate, eerste zin, filmcritici
Kim Kardashian en Emma Roberts in AHS: Delicate (Afbeelding: FX)

Waar je zou verwachten dat filmcritici Kim Kardashian neerhalen als actrice, krijgt ze juist veren in haar zo wereldberoemde kont. De score op Rotten Tomatoes is 86% en de actrice die Siobhan Corbyn speelt in American Horror Story seizoen 12 wordt vooral bejubeld. “Ze is verreweg het beste onderdeel deel van AHS: Delicate. En niets zal je voorbereiden op de schokkende eerste regel van de dialoog die ze in de serie zegt”, aldus Coleman Spilde van The Daily Beast. “Ze maakt indruk als actrice”, schrijft Decider.

De recensent van USA Today zijn iets genuanceerder, maar roemende socialite ten opzichte van de rest. “De acteervaardigheden van Kim Kardashian zijn misschien meer People’s Choice dan Emmy-waardig. Maar ze is tot nu toe de enige die het hoge potentieel van het nieuwe seizoen waarmaakt.”

American Horror Story: Delicate is in de Verenigde Staten al in première gegaan, de release in Nederland volgt later. De eerste 11 seizoenen zijn wel al te streamen op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.