Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 13 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

24 uur Antwerpen met Michelinster: Manners proefde voor bij Franq

Wil je 24 uur in alle luxe doorbrengen, afgetopt met een Michelinster? We proefden alvast voor in Hotel Franq te Antwerpen.

Soms is het hard nodig om je batterijen weer even helemaal op te laden. Het geheim? Tijd maken voor jezelf! Aangezien dat niet makkelijk is als je een druk bestaan hebt, is het soms goed om er even tussenuit te gaan. En als je dat doet, doe het dan goed. Wat dacht je van de combinatie van stedentrip, shoppen, aan tafel in een Michelinster-restaurant, bijkomen in een luxe hotel, en tot een volmaakte ontspanning komen via een uitgebreide wellness massage. En dat allemaal in twee dagen. Gezellig samen met je partner even romantisch coconnen, idee voor Valentijnsdag?

Valentijnsdag 2024 met Michelinster bij Hotel Franq te Antwerpen
De stijlvolle lounge van Hotel Franq (Afbeelding: Franq)

Persoonlijk ben ik behoorlijk slecht in zorgen voor mijn eigen ontspanning. Ik ren maar door, er is altijd wel iets te doen en aan de todolijst komt maar geen einde. Me-time blijft meestal beperkt tot een paar keer per week sporten. Verder ben ik altijd bezig. Ondertussen dendert het leven aan me voorbij, is het om de week weer kerstmis en oudejaarsavond en voor ik het weet, ben ik oud. Herkenbaar? Niet? Hulde, je zorgt goed voor jezelf. Maar als je ook weleens het gevoel hebt dat je meer me-time verdient of als je je partner wil verrassen met een lekker luxe escape, check dan deze tips.

De kracht van de combinatie

Op mijn verjaardag gaf ik mezelf het beste kado: een hele dag me-time in de vorm van een ultiem ontspannende massage, een sterrendiner, een dagje shoppen in Antwerpen en een overnachting in een van de mooiste hotels van die stad. Het leuke is dat de massage, het diner en de overnachting nu ook als combinatie te boeken is, hetgeen je een mooie besparing oplevert. Betaalbare luxe dus.

Zo laad jij je eigen lege batterij weer helemaal op
De oude bankkluis doet tegenwoordig dienst als wijnkelder (Afbeelding: Franq)

Hotel Franq is een persoonlijke favoriet van mij. Mooi centraal gelegen met daardoor alle leuke plekjes van Antwerpen op loopafstand. Ken je Het Eilandje al? Dit was vroeger onderdeel van de haven en is tegenwoordig mooi opgeknapt met allerlei toffe adresjes waar je je uren kan vermaken.

Lunchtip: Boker Tov. Een fantastisch kosmopolitisch restaurantje, in de stijl van Tel Aviv, dus superlekker streetfood. Wat me ook opvalt, is dat er steeds meer Koreaanse streetfood zaakjes openen in Antwerpen. Proberen dus! Wanneer na het shoppen onze tassen te zwaar zijn geworden om nog langer mee rond te zeulen, drinken we een glaasje prosecco om vervolgens even te chillen op de mooie hotelkamer.

Hotel Franq en zijn Michelinster

Hotel Franq is gevestigd in een voormalig bankgebouw in het centrum van Antwerpen. De grandeur van het pand is behouden gebleven en gecombineerd met een moderne, stijlvolle inrichting. De sfeer is er warm en gastvrij, waardoor je je meteen op je gemak voelt. Het hotel heeft twee eigen horecagelegenheden: een gastrobar met heerlijke cocktails en een sterrenrestaurant met dezelfde naam als het hotel. Chef-kok Tim Meuleniere is een bevlogen en creatieve chef die met passie de heerlijkste gerechten creëert. De gerechten zijn verfijnd, smaakvol en hebben een originele signatuur. De Michelinster is dan ook meer dan terecht.

We aten hier al eens eerder en vonden het een van de beste restaurants met een Michelinster waar we ooit gegeten hebben. Ook dit keer stelt restaurant Franq niet teleur. Uiterst smakelijke oesters, een selectie amuses waar geen eind aan lijkt te komen en prachtige gerechten met een zeer originele signatuur. Probeer na het hoofdgerecht absoluut eens het kaaswagentje. Mijn absolute favoriet op kaasgebied. Wat een smaak!

Weldadig wellness retreat

Na dit goede Michelinster-diner duik je meteen je bed in, want je slaapt in hetzelfde pand. En de volgende ochtend neem je weer plaats aan dezelfde tafel als de avond ervoor, dit keer voor een goed ontbijt. Om je batterijen rond Valentijnsdag de finale boost te geven tot 100% opgeladen, maak je een wandelingetje door de stad en bezoek je Cocon. We verbazen ons over de ruime opzet van dit wellness-center waar je allerlei behandelingen kan laten doen, sommige mensen maken er zelfs een heel dagje van inclusief health food.

Valentijnsdag 2024 met Michelinster bij Hotel Franq te Antwerpen
Welness in serene stijl (Afbeelding: Franq)

Wij kiezen voor een 60-minuten lange massage en dat blijkt een uitstekende keuze. Al snel droom ik weg terwijl zachte handen met warme oliën mijn huid, spieren en gewrichten soepel kneden. Hoewel het maar een kort uitstapje was, heb ik dankzij deze combinatie een ultieme relaxende retreat gehad en kan ik er weer even tegenaan.

Tip voor Valentijnsdag

Je kunt verschillende combinaties boeken, prijzen variëren met de goedkoopste retreat al vanaf 309 euro. Hoe dan ook wordt je geliefde blij van die Michelinster tijdens Valentijnsdag, liefde gaat immers door de maag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.