Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Romcom-serie gespreid over 20 jaren is de Netflix-wereldhit van nu

Netflix is een nieuwe romcom rijker, een inhoudelijk sterke variant zowaar. Er wordt op dit moment geen serie meer gestreamd dan One Day, met onder anderen The White Lotus-ster Leo Woodall in de gelederen. Dé streamtip voor Valentijnsdag 2024.

Ondergetekende heeft een zwak voor zoetsappige romcoms, en dan vooral de romantische komedies uit de jaren 90 en de beginjaren van deze eeuw. Vaak zijn dat films met bedroevende scores op IMDb en Rotten Tomatoes. One Day is anders. Het is een serie, die ook nog eens de hoogte in wordt geschreven door filmcritici.

Romcom One Day schittert nu op Netflix

One Day begint in 1988 en voert je middels 14 afleveringen mee naar 2007. Nadat Emma en Dexter samen naar het afstudeerfeest zijn geweest, scheiden hun wegen, maar hun levens blijven met elkaar verweven. De Netflix-serie is gebaseerd op de roman van David Nicholls.

Emma wordt in One Day gespeeld door Ambika Mod, die je misschien kent van minder bekende series als This Is Going to Hurt. De bekende kop in de serie is Leo Woodall, die een grote rol vertolkt in The White Lotus seizoen 2 als onstuimige Brit. Hij speelt Dexter in de nieuwe romcom-serie van Netflix.

Massaal gestreamd en bejubeld door critici

Er is volgens data van Flixpatrol al dagenlang geen serie op Netflix die meer wordt gestreamd dan One Day, en Nederland loopt voorop in de polonaise. Maar wat vinden filmcritici en het publiek van deze romantische komedie die gespreid is over 20 jaren?

(Afbeelding: Netflix)

Nou, die lopen ermee weg. Op Rotten Tomatoes scoort One Day 92% onder filmcritici en 86% onder het publiek. Dat is ongekend hoog voor een romcom. “Stukken beter dan de eerdere verfilming met Anne Hathaway, schrijft ScreenRant. Op IMDb scoort de Netflix-serie met een 8 uit 10 eveneens meer dan een ruime voldoende.

Oordeel vooral zelf: One Day is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.