Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 20 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

De Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut is nu de duurste auto ooit verkocht

Een Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955 is volgens veilingshuis Sotheby’s voor een recordbedrag geveild. Het is nu officieel de duurste auto ooit verkocht.

Eerder deze week schreven we toevallig over de meest prijzige Formule 1-auto’s ooit geveild, maar zelfs het totaalbedrag daarvan is een schijntje vergeleken bij de klassieke Mercedes.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955

Het gaat om een Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955, die eerder deze maand is geveild voor een recordbedrag van 135 miljoen euro. Dat heeft topman Ola Källenius van de Duitse autofabrikant bevestigd. Dat maakt het verreweg de duurste auto ooit verkocht, al is het mogelijk dat er privé nog meer is betaald voor een auto.

Het record stond op naam van een Ferrari 250 GTO uit 1962. Die wisselde in 2018 voor zo’n 46 miljoen euro van eigenaar op een veiling.

De 300 SLR Uhlenhaut Coupé is vernoemd naar Rudolf Uhlenhaut, destijds hoofd van de testafdeling. Mercedes-Benz heeft er slechts twee gemaakt. Een daarvan gebruikte Uhlenhaut als bedrijfswagen en de ander ging in de kluis van de Duitse autobouwer. Beide pijlvormige zilveren auto’s bleven altijd in bezit van Mercedes.

Rijden in de duurste auto ooit

Het is niet bekend wie de Uhlenhaut Coupé heeft gekocht. Volgens Källenius waren er slechts een dozijn bieders uitgenodigd voor de geheime veiling in het museum en archief van Mercedes in Stuttgart. De nieuwe eigenaar mag de auto overigens niet mee naar huis nemen. Voorwaarde voor de verkoop was dat de Uhlenhaut Coupé voor het publiek te zien blijft in het museum. De koper mag er voor de betaalde 135 miljoen euro wel af en toe in rijden.

Hou je niet zo van auto’s, maar des te meer van hamburgers? Check dan hier de duurste hamburger ooit, die je een tijd lang in een Nederlands dorp kon kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.