Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Disney+ maakt nieuwe serie over Netflix en Marvel-superheld

Disney+ komt met een nieuwe serie over Daredevil, de Marvel-superheld die ook al een eigen serie had op Netflix. Hoofdpersonage Matt Murdock wordt wederom gespeeld door Charlie Cox, die je ook al even in Spider-Man: No Way Home voorbij zag komen.

De blinde Marvel-superheld Matt Murdock is aangereden door een auto, in een vuilniscontainer gedumpt en voor dood achtergelaten bij de instorting van een gebouw. Maar hij en zijn misdaad bestrijdende alter ego Daredevil geven nooit op. En voor Disney+ en het Marvel Cinematic Universe geldt hetzelfde.

Terug in de tijd: Marvel-serie Daredevil op Netflix

Nog voor het tijdperk van Disney+ kwam Netflix met meerdere Marvel-series, waaronder Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist en The Defenders. En dus ook Daredevil, over de superheld die dankzij zijn blindheid over allerlei extra gaven bezit. En ook nog eens heel goed kan vechten. Zie hieronder de trailer van zeven jaar geleden. Maar zoals je weet kaapte de ene streamingdienst de licenties weg bij de andere. Dus al deze series kijk je nu op Disney+.

Alleen de licenties van die Netflix x Marvel-series zijn blijkbaar niet genoeg. Volgens The Hollywood Reporter gaat Disney+ aan Netflix laten zien hoe je écht een goede Marvel-serie maakt. Althans, in hun ogen, want de eerder genoemde series die door de concurrent werden gemaakt waren stuk voor stuk heerlijke producties.

Charlie Cox terug als Matt Murdock op Disney+

In Spider-Man: No Way Home zag je Charlie Cox al even als Matt Murdock. En Kingpin, de grote schurk uit de eerste drie Netflix-seizoenen van Daredevil, dook op in Hawkeye. Je kon er dus al vergif op innemen dat er een nieuwe serie komt op Disney+. Of het een vervolg wordt op de eerste drie seizoenen of een compleet nieuwe verhaallijn, is niet bekend. Volgens The Hollywood Reporter zijn Matt Corman en Chris Ord in ieder geval aangetrokken als producenten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.