Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Disney+ 16 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Disney+ kaapt Netflix leeg voor nieuwe Marvel-serie

Disney+ zet flink in op Marvel-series. Zo komt ook Echo eraan en voor die titel kaapt de streamingdienst topschrijvers van Netflix weg.

Series als WandaVision en Loki laten de kracht van Marvel-series zien. Misschien nog wel beter dan de nieuwe films binnen dat universum. In dat licht staan er verschillende titels in de wachtrij, waaronder Moon Knight, She-Hulk en Echo. Over die laatste titel is nu eindelijk wat meer bekend.

Netflix en Marvel

Voordat Disney+ zijn eigen Marvel-series maakte, kwam Netflix al met een aantal interessante shows binnen dat universum. Denk aan Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil en The Punisher. Stuk voor stuk goede series, en niet voor niets kaapt Disney nu de schrijvers van deze series weg.

Dara Resnik en Ken Kristensen schreven mee aan de Netflix-series Daredevil en The Punisher. Zij stappen nu over om de Marvel-serie Echo te maken, aldus The Illuminerdi. Ook Shoshannah Stern (Supernatural) en Bobby Wilson (Rutherfold Falls) zijn toegevoegd aan het team. Het schrijversteam wordt geleid door Marion Dayre, eerder al verantwoordelijk voor Better Call Saul.

Echo naar Disney+

Echo belooft een unieke Marvel-serie te worden. Te weten dat de superheld om wie het draait een dove native Amerikaan is, gespeeld door Alaqua Cox. Zij was ook al als Echo te zien in Hawkeye. Daarnaast gaan de geruchten dat Jeremy Renner en Hailee Steinfeld terugkeren in deze veelbelovende serie. En dan is er nog Kingpin, de schurk die de schakel vormt tussen de Marvel-series op Netflix en Disney+.

Vermoedelijk zijn er in Echo nog meer karakters te zien uit de Marvel-series op Netflix. Gaan we de blinde Daredevil terugzien? Zou wel passend zijn. Of The Punisher? Voor het antwoord moet je nog even geduld hebben. Vermoedelijk verschijnt de serie pas in 2023 op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.