Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 17 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van The Rock: 10 dure supercars en normale auto’s

Dwayne Johnson, beter bekend als ‘The Rock’, is een van de bekendste acteurs en autoliefhebbers ter wereld. Dankzij zijn indrukwekkende carrière heeft hij een mooi wagenpark vol supercars en dagelijkse auto’s bij elkaar gekocht.

Het vermogen van de best betaalde acteur in Hollywood wordt geschat tussen de 320 en 400 miljoen dollar. Zijn wagenpark kost slechts een klein deel van zijn vermogen, desondanks is zijn collectie erg indrukwekkend.

Het wagenpark van Dwayne Johnson

Hoewel Dwayne Johnson een echte spierbundel is, staat zijn garage niet alleen maar vol met American Muscle. The Rock houdt ook van Italiaanse raspaarden. Omdat de acteur nog wel eens wisselt van auto, is het niet helemaal bekend of hij iedere auto in dit lijstje nog bezit. Hij heeft ze in ieder geval allemaal gereden, en volgens onze research is dit zijn verzameling.

1. Ferrari Laferrari

De Ferrari Laferrari is met 500 gebouwde exemplaren een erg bijzondere Italiaanse sportwagen. De auto beschikt over een 6.3 liter V12. Naast dat deze twaalfcilinder zorgt voor een heerlijk geluid, levert de krachtbron ontzettend veel vermogen. Door de motor en het KERS-systeem heeft Dwayne Johnson 963 pk en 900 Nm koppel tot zijn beschikking.

Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint het model in minder dan 3 seconden. De topsnelheid ligt op 350 kilometer per uur.

2. Pagani Huayra

The Rock heeft nog een indrukwekkende Italiaanse sportwagen in zijn wagenpark: een Pagani Huayra. De auto is geen volbloed Italiaan. Aan boord ligt een V12 met een slagvolume van 5980 cc, gebouwd door Mercedes-AMG.

auto's, wagenpark, Dwayne Johnson, The Rock
(Afbeelding: Wheelsage)

De Duitse krachtbron levert 730 pk en 900 Nm koppel. De topsnelheid ligt op ongeveer 370 kilometer per uur. De nul-naar-honderd-sprint wordt afgelegd in 3,2 seconden.

3. Lamborghini Huracán

De Lamborghini Huracán van Dwayne Johnson is ook een Italiaan met Duitse invloeden. Lamborghini is immers een merk van Volkswagen AG.

auto's, wagenpark, Dwayne Johnson, The Rock
(Afbeelding: Wheelsage)

De sportwagen beschikt over een 5.2 liter V10 die 610 pk en 560 Nm levert. In 3,2 seconden sprint de auto naar de 100 kilometer per uur en de topsnelheid is 325 kilometer per uur.

4. Mclaren P1

Tot zover de Italiaanse krachtpatsers. The Rock klopte bij het Britse McLaren aan voor twee zeer sportieve auto’s. Allereerst de McLaren P1. Van de plug-inhybride zijn slechts 375 exemplaren geproduceerd. Het model is dus een zeldzame verschijning.

auto's, wagenpark, Dwayne Johnson, The Rock
The Rock heeft de auto niet in het blauw, maar in het oranje. (Afbeelding: Wheelsage)

Achter de voorstoelen ligt een 3.8-liter V8 die samen met een elektromotor zorgt voor een vermogen van 916 pk en 900 Nm aan trekkracht. De nul-naar-honderd-sprint legt de sportwagen af in 2,8 seconden. De topsnelheid is begrensd op 350 kilometer per uur.

5. McLaren 650S

De tweede Engelse sportwagen van Dwayne Johnson is een McLaren 650S. De auto beschikt over een 3.8 liter V8 die goed is voor 650 pk en 700 Nm.

auto's, wagenpark, Dwayne Johnson, The Rock
(Afbeelding: Wheelsage)

Over de nul-naar-honderd-sprint doet het model 0,2 seconden langer dan de P1. De topsnelheid van de 650S is op 333 kilometer per uur begrensd.

6. Ford GT

In 2017 kwam er een nieuwe – de tweede – generatie Ford GT op de markt. De auto heeft geen V8 met supercharger zoals het oude model, maar een 3.5 liter V6 met twee turbo’s. Onze collega’s van Autovisie ging in 2017 op pad met de sportwagen. Redacteur Peter Hilhorst legt uit waarom de Amerikaan zo bijzonder is.

De auto heeft een vermogen van 656 pk en 746 Nm koppel. De nul-naar-honderd-sprint legt hij in 3,3 seconden af. De topsnelheid bedraagt 347 kilometer per uur.

Dagelijkse auto’s van The Rock

The Rock heeft naast de sportwagens ook vier auto’s voor dagelijks gebruik. De eerste twee Amerikanen zijn imponerende mastodonten. Zo heeft hij een Ford Hennessey VelociRaptor en een 5,2 meter lange Cadillac Escalade.

Ford Hennessey VelociRaptor. (Afbeelding: Wheelsage)

Wil Dwayne Johnson chique voor de dag komen, dan kiest hij voor de Britse Rolls-Royce Wraith of de Cullinan van hetzelfde luxemerk.

Cadillac Escalade. (Afbeelding: Wheelsage)
Rolls-Royce Wraith. (Afbeelding: Wheelsage)
Rolls-Royce Cullinan. (Afbeelding: Wheelsage)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.