Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 6 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Plannen GTA 6 gelekt: leakers onthullen goed en slecht nieuws

We hebben het eerste kwartaal van 2021 er alweer op zitten, zonder enig teken van GTA 6. Het lijkt er sterk op dat Rockstar Games eerst GTA 5 naar de next-gen consoles wil brengen, alvorens er officieel nieuws over de onvermijdelijke opvolger wordt onthuld.

Desalniettemin draait de geruchtenmolen al jaren op volle toeren. Met een productie van zo’n omvang is het niet te voorkomen dat er vroeger of later details uitlekken.

GTA 6-geruchten

Ondanks hoe strak de ontwikkelaar er bovenop zit. Als het om de opvolger van ‘s werelds meest lucratieve game gaat, dan is daar geen beginnen aan.

Het lastige is dat er ook veel onzin-geruchten de ronde doen. Wat is echt, en wat niet? Dat is een kwestie waar fans zich al jaren mee bezig houden. Tot Rockstar Games zelf Grand Theft Auto VI onthult zullen we elk gerucht of vermeende leak met een flinke korrel zout moeten nemen. Hoe betrouwbaar dan ook.

Smoke and mirrors

Eind maart kwam de gereputeerde leaker Tom Henderson met een update. Volgens hem is het leeuwendeel van alle GTA 6-geruchten complete onzin. Smoke and mirrors, zoals hij het treffend samenvat middels een ludieke tweet:

Hij doelt specifiek op Project Americas, de naam van de gelekte plannen voor de game. Wat die plannen precies inhouden kun je in dit artikel lezen. Maar let dus op: als we een van de betrouwbaardere figuren in de scene moeten geloven is het overgrote deel dus pure onzin.

Gelekte plannen en goed nieuws

Een flinke tegenvaller voor de fans, maar gelukkig/helaas staat de volgende leak alweer voor de deur. Een dubieus nieuw gerucht deed afgelopen week de ronde binnen de Grand Theft Auto-community.

Op forum 4Chan heeft een anonieme poster, die claimt dat hij bij Rockstar Games werkt, de vermeende plannen voor GTA 6 gedeeld.

Volgens hem staat de ontwikkelaar op het punt om de game te gaan onthullen voor de PS5 en Xbox Series X. Hij claimt zelfs dat hij snel zijn gelijk zal krijgen, want Rockstar zou zelfs al een persbericht klaar hebben staan.

Zes steden

De vermeende medewerker onthult dat Rockstar nooit is gestopt met GTA doorontwikkelen, en beschrijft een ambitieuze game van ongekende omvang.

Volgens hem klopt het Project Americas-lek in de zin dat GTA 6 vijf staten en vijf of zes steden zal beslaan. Naast Liberty City noemt hij geen andere namen, maar doordat de leaker ze ‘obvious’ noemt lijken Vice City, Los Santos en San Fierro voor de hand te liggen.

GTA Online gaat next level

Ja, de maps van oude games keren terug als onderdeel van een mega-map die als basis moet gaan dienen voor de toekomst van GTA Online. Een platform waar de komende jaren of zelfs decennia aan gebouwd kan worden. Het huidige zeer lucratieve GTA Online, maar dan next level.

Hij benadrukt wat al in eerdere interviews met Rockstar Games en leaks voorbij kwam: GTA Online en de singleplayer-kant van Grand Theft Auto zullen samensmelten. Één doorlopende ervaring.

Snel een update

Hieronder kun je dankzij een screenshot van oplettende forumleden zelf zijn verhaal lezen. Pak er echter vooral een zoutvaatje bij, want hij levert geen bewijs. Praktisch elke fan van Grand Theft Auto zou dit verhaal in elkaar kunnen draaien.

Maar goed, nog even geduld, als we de beste man moeten geloven komen we er heel snel achter of hij wel of niet gelijk heeft. Laten we het hopen, want zeker zo met de pandemie kunnen we GTA 6 goed gebruiken!

Fan is GTA 6 voor met 4K-versie Grand Theft Auto (maar juich niet te vroeg)

GTA 6
Het vermeende lek (Screenshot: 4Chan)

GTA Underground brengt het beste van GTA samen in enorme wereld

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.