Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 12 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA Underground brengt het beste van GTA samen in enorme wereld

De geruchten over GTA 6 vliegen je al jaren om de oren. Gaan we terug naar Vice City? Gaan we als een vrouw spelen? En komt er nog wel een single-player? Allemaal vragen waarop zogenaamde leakers antwoorden claimen te hebben.

Ondertussen blijft de uitgever van Grand Theft Auto er duidelijk over: tot ontwikkelaar Rockstar Games iets aankondigt, is er nog niks officieel. Eerst maar eens de next-gen versie van GTA 5 afwachten, de game die dan op drie (!) generaties aan consoles beschikbaar is.

GTA Underground

De meeste fans mokken ondertussen online dat GTA 6 veel te lang op zich laat wachten. Maar je hebt ook een groepje fanatiekelingen die het heft in eigen handen hebben genomen. Maak kenis met GTA Underground, een omvangrijk project dat door fans wordt ontwikkeld.

De insteek? Alle klassieke 3D-GTA’s samenbrengen in één game. Dan hebben we het over Grand Theft Auto III, San Andreas en Vice City. GTA Underground voegt op de PC al die maps samen met als resultaat een grote wereld. Je hoeft enkel in een vliegtuig te stappen en de digitale oceaan over te vliegen. Zonder laadschermen.

Meer dan enkel Grand Theft Auto

Maar daar blijft het niet bij! De mod is al sinds 2015 in ontwikkeling, en dat merk je. De fans willen Underground dé ultieme game voor Rockstar-fans gaan maken. Naast maps uit de GTA-games kun je namelijk ook locaties uit Bully, Manhunt en Manhunt 2 bezoeken. Naast de maps zelf wordt ook content zoals voertuigen, winkels en wapens uit alle games samengevoegd.

“Elke stad heeft zijn eigen set voetgangers en voertuigen, die zijn overgeheveld uit de respectievelijke spellen. De aangepaste locaties Atlantis en Mainland Liberty hebben hun eigen unieke set voetgangers. Alle toegevoegde maps hebben ook hun eigen props , en zelfs straatverlichting, borden, banken en vuilnisbakken (en natuurlijk meer),” aldus ontwikkelaar dkluin.

Nederlands

Het geheel draait in de engine van GTA: San Andreas. Niet de meest moderne graphics dus, al zijn daar ook weer mods voor. En ach, juist die gedateerde graphics maken de hele speelervaring extra nostalgisch. Een soort ultiem nostalgie-pakket voor fans van de iconische franchises van Rockstar. Leuk om een keertje op te starten, of je er nou tig uur in gaat steken of niet.

Dat is sinds de laatste update van GTA Underground ook een stuk makkelijker geworden. Versie 4.1.7 komt gepaard met een nieuwe installer, die zelfs Nederlands als taal ondersteunt. Voor de download-link en duidelijke instructies kun je op de officiële website terecht.

PlayStation 5 misgelopen? Coolblue komt binnenkort met herkansing

Fans rekenen op snelle release GTA 6 door opvallende vacature

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.