Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 12 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Belgische overheid verkoopt dubieuze Ferrari en McLaren in webshop

Een Ferrari en een McLaren worden te koop aangeboden door de Federale Overheidsdienst Financiën in België. Hoe de overheid aan deze wagens komt, is volgens Het Laatste Nieuws onbekend.

Omdat de wagens aangeboden worden door de FOD zijn ze waarschijnlijk om belastingredenen opgeëist. Door deze inbeslagname kan een toekomstige koper wellicht voor een hele mooie prijs een dikke sportwagen of GT kopen.

Een Ferrari van de Belgische overheid

De Ferrari 550 Maranello is een echte liefhebbersauto. Door zijn 5,5-liter V12 zonder turbo’s en een handgeschakelde 6-bak is dit misschien wel een van de leukste Ferrari’s ooit gebouwd. Onze Autovisie-collega Peter Hilhorst reed in de Gran Turismo, met precies dezelfde specificaties als de auto die te koop staat.

Het specifieke model van de Belgische overheid heeft net iets meer dan 100.000 kilometer gereden en werd gebouwd in 1999. Over de onderhoudshistorie of vorige eigenaren is niets bekend. Hoewel de Ferrari dus een risico is, kan het Italiaanse raspaard wellicht voor een leuke prijs op de kop worden getikt.

Mclaren, Ferrari, Belgie
De dubieuze Ferrari (Afbeelding: Finshop)

Er is nu 38.100 euro geboden op de auto. Een soortgelijk model koop je in Nederland voor ongeveer 80.000 euro. Er kan nog tot 19 maart worden geboden op de auto.

McLaren met meer vermogen dan op papier

Waar al een veel hoger bedrag op geboden is dan de Ferrari, is de McLaren MP4-12C. Het exemplaar van de Belgische overheid is voorzien van een automatische transmissie en een 600 pk sterke 3,8-liter V8. Naar verwachting levert deze MP4-12C meer dan dat. Hoe dat komt, zie je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

De McLaren in België heeft nog geen 40.000 kilometer gereden en beschikt – in tegenstelling tot de Ferrari – wel over een onderhoudsboekje en technische keuring.

Mclaren, Ferrari, Belgie
De dubieuze McLaren (Afbeelding: Finshop)

In Nederland kost zo’n McLaren minimaal 107.900 euro. Op het exemplaar in België is nu al 72.700 euro geboden. Dit terwijl de auto nog tot 19 maart in de webshop van de Belgische overheid staat.

Politie sloopt prachtige Ferrari 458 spider na onhandige parkeeractie

Geïnteresseerd in een van de Belgische auto’s, klik dan hier om naar de verkooppagina te gaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.