Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Vrouwelijke twist: ‘GTA 6 gaat geschiedenis schrijven’

Terwijl fans San Andreas naar next-gen consoles ‘brengen’, wachten we nog steeds op GTA 6. De game die hoogstwaarschijnlijk op een andere manier gelanceerd wordt dan je denkt. Over de game is al een hoop gespeculeerd, gelekt en gezegd.

Alle geruchten blijven echter voorlopig precies dat: geruchten. Neem al het Grand Theft Auto VI-nieuws dan ook met een korrel zout, inclusief dit artikel. Tot Rockstar Games officieel nieuws naar buiten brengt weten we niks zeker.

GTA 6: Vrouw als protagonist?

Leaks geven wel alvast een indicatie van welke kant het bedrijf met GTA 6 op zal gaan. Zo lijkt de locatie van de game zo goed als zeker te zijn door de recentelijk gelekte kaart. We gaan terug naar Vice City! Nu komt daar een nieuw gerucht bovenop: we gaan rondrennen als een vrouw!

Sinds de allereerste Grand Theft Auto, ook in de 2D-tijd, spelen we al als een mannelijke protagonist. Sterker nog, vrouwen zijn in de games vaak hilarische doch beperkte karikaturen. In 2021 kan dat natuurlijk niet, en daar lijkt Rockstar Games zich ook goed bewust van te zijn. Althans, als we Tom Henderson mogen geloven, de CEO en eigenaar van Viral Junkie.

Die naam mag je snel weer vergeten, maar voor nu is het belangrijk dat Henderson een prima reputatie heeft als het om leaks gaat. Vooral omtrent de Call of Duty-franchise heeft hij al meermaals als eerste informatie gedeeld die later bleek te kloppen. Desalniettemin leert de geschiedenis van GTA ons één ding: neem elk gerucht met een korrel zout.

Scepcis

Op Twitter vroeg een volger aan Henderson of hij zich baseerde op een eerder gelekte berg aan GTA-informatie, die later door de gereputeerde journalist Jason Schreier is ontkracht. Daarop reageerde Henderson kort maar krachtig: “Nope.”

Verder noemt hij geen bronnen, en heeft hij ook geen bewijs. We kunnen nu dus niet anders dan met een gezonde dosis scepsis Henderson op zijn woord geloven. Andere kant: we kunnen toch niet veel meer doen dan simeplweg afwachten. Hopelijk kunnen we dit jaar nog op een onthulling van GTA 6 rekenen! De ontwikkelaars hadden in een recent interview in ieder geval al goed nieuws voor fans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.