Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Razer onthult slimste mondkapje met mimiek en ‘next level’ bescherming

Razer heeft tijdens CES 2021 Project Hazel onthuld. Naar eigen zeggen is dat ‘s werelds slimste mondkapje, waarin ook is gedacht aan de mimiek van de drager.

Wat betreft beschermende gezichtsmaskers komt er tegenwoordig van alles voorbij. De meeste mensen dragen een stukje stof voor de vorm, een enkeling gaat voor het ingenieuze gezichtsmasker van LG. Razer heeft nu dus ‘s werelds meest slimme mondkapje onthuld. Maar wat houdt dat precies in?

‘s Werelds slimste mondkapje

Razer presenteerde Project Hazel op CES 2021 als slimste mondkapje ter wereld. Het gezichtsmasker is niet alleen ontwikkeld voor een ‘next level’ bescherming tegen COVID-19, maar ook om de gezichtsuitdrukkingen van de drager beter te tonen.

Het bedrijf is vooral in de game-wereld bekend vanwege bepaalde muizen, vernoemd naar giftige slangen en andere manieren. Maar Razer is ook een van de technologiebedrijven die hun kennis inzetten voor oplossingen tegen COVID-19.

Ultieme bescherming en zichtbare mimiek

Zo ontwikkelde het bedrijf een filter dat meer dan 95% van de virusdeeltjes in de lucht filtert. Het gaat dan ook om een N95-masker, een ademhalingsbeschermingsmasker dat voldoet aan de Amerikaanse N95-norm voor luchtfiltratie. Daar komt bij dat het mondkapje van Razer via een UV-lichtsysteem virusdeeltjes en bacteriën doodt als hij aan de lader ligt.

razer, slimste mondkapje, mimiek, ultieme bescherming, project hazel, n 95
(Afbeelding: Razer)

Naast bescherming is er ook gedacht aan mimiek. Door het transparante deel van het mondkapje zijn gezichtsuitdrukkingen sowieso al goed te zien. Maar ook aan de donkere avonduren is gedacht. Een ingenieus lichtsysteem in het N95-masker zorgt ervoor dat de mimiek van de drager ook in het donker duidelijk zichtbaar is.

Project Hazel van Razer

‘s Werelds slimste mondkapje is nog niet te koop. Alle technische specificaties van Project Hazel lees je op de website van Razer. Check ook het slimme gezichtsmasker AirPop, dat tevens op CES 2021 is onthuld.

😷 Lees ook: Vriendin Elon Musk heeft ‘eindelijk’ corona en haar reactie is verrassend

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.