Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 jan 2021
Leestijd: 5 minuten

Netflix uitgespeeld? 8 topfilms op het Nederlandse CineMember

De streamingdiensten vliegen je om de oren. Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max: de fragmentatie van televisieland is weer helemaal terug. Waar Netflix en Co. zich vooral in hetzelfde vaarwater begeven, zijn er ook streamingdiensten die het anders aanpakken. Zoals CineMember.

Sommige diensten pakken het anders aan door zich volledig op een niche te storten, zoals de horror-streamingdienst Horrify. Een mooie aanvulling op je Netflix-abonnement voor liefhebbers van het genre. Heb je de grote streamingdiensten nu qua aanbod wel uitgespeeld tijdens de pandemie?

CineMember

Dan raden wij je graag CineMember aan, een streamingdienst die naast wat grote blockbusters vooral filmhuisfilms aanbiedt. Kwaliteitsfilms die je in tegenstelling tot veel grote Hollywood-titels wel weten te verrassen.

CineMember heeft net nieuwe apps gelanceerd, waaronder voor smart tv’s, dus dit is het perfecte moment om de streamingdienst een kans te geven. De dienst cureert films niet alleen op basis van het land waarin de titel in kwestie is gemaakt, maar ook op basis van bijvoorbeeld IMDb-scores en de uitslagen van presitigieuze filmjury’s. Zo weet je meteen wat de beste films zijn, in plaats van Netflix waar de matige Originals de boventoon voeren.

Voor meer informatie kun je deze pagina checken. Wij raden je alvast acht films aan op CineMember die je gezien moet hebben. Weer eens wat anders!

Aus Dem Nichts

Katja heeft haar Turks-Koerdische man Nuri en haar zoon verloren aan een bomexplosie. De politie concludeert al snel dat het om een liquidatie gaat, omdat Nuri vast heeft gezeten wegens drugshandel. Maar Katja is er zeker van dat ze er geheel naast zitten en dat extremisten voor de explosie verantwoordelijk waren. Ze wordt tot wanhoop gedreven, met een aangrijpende dramafilm tot resultaat die niet voor niks met een Golden Globe is beloond. Ijzersterk.

A Most Violent Year

Oscar Isaac kan meer dan rollen spelen in blockbusters als Star Wars en Dune. A Most Violent Year speelt zich af in het New York van 1981. De criminaliteitscijfers schieten door het dak en inwoners voelen zich allesbehalve veilig. Tijdens de winter proberen een immigrant en zijn familie desalniettemin te bouwen aan hun familiebedrijf. Corruptie en andere vormen van misdaad liggen echter op de loer. Wat een misdaadfilm, aanrader!

Diego Maradona

Sommige documentaires zijn zo goed dat het onderwerp eigenlijk niet eens uitmaakt. Diego Maradona is daar een goed voorbeeld van. Je hoeft geen liefhebber van voetbal of Maradona te zijn om van begin tot eind te genieten van de film die Asif Kapadia je voorschotelt. Hij schetst een fascinerend portret van de Argentijnse volksheld. Daarvoor had de regisseur meer dan 500 uur aan nooit eerder vertoond beeld tot zijn beschikking. Het resultaat mag er zeker zijn. Vanaf 20 januari op CineMember.

Shadow World

Documentairemaker Johan Grimonprez had het lef om een documentaire over internationale wapenhandel te maken. Een zet waarmee je nou niet bepaald vrienden maakt. Omkoping, corruptie, onethisch handelen: het is een schimmige wereld die zich vooral beperkt tot achterkamers. Dankzij journalisten, insiders en klokkenluiders heeft Grimonprez desalniettemin een onthutsende documentaire in elkaar weten te zetten. Een film die je niet snel zult vergeten.

Mirai

Gelukkig biedt CineMember ook steeds vaker het beste op het gebied van anime aan. Japanse animatiefilms dus. Daarbij hoef je niet bang te zijn voor de clichés die je nu waarschijnlijk meteen voor je ziet. Mirai is een goed voorbeeld van een pareltje in het genre: de vierjarige Kun-chan heeft er moeite mee dat hij een zusje krijgt, genaamd Mirai. In de achtertuin van zijn ouders vindt hij een magische deur waardoor hij terug kan reizen in de tijd. Al snel ontmoet hij zijn eigen moeder, maar dan als klein meisje. Een hartverwarmend en bovenal schitterend geanimeerd verhaal waar Disney en Pixar nog wat van kunnen leren.

The Handmaiden

Als je na Parasite meer Zuid-Koreaanse pareltjes wilt ontdekken, dan is The Handmaiden een uitstekende keuze. We gaan terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Korea is bezet door Japan. Een oplichter is van plan om een welgestelde vrouw te beroven. Daarvor huurt hij een jonge vrouwelijke zakkenroller in. Die probeert bij de rijke vrouw te infiltreren. Al snel blijkt dat plan in de praktijk echter compleet anders uit te pakken. Een visueel ontzettend strakke film die tot het einde spannend blijft. Check ook ons lijstje met zes brute Zuid-Koreaanse thrillers die je gezien moet hebben.

13 Assassins

Tijd voor keiharde, bloederige actie. Maak kennis met de wondere wereld van de samoeraifilm, in de vorm van het Japanse 13 Assassins. Dertien samoerai komen onder leiding van Shimada Shinzaemon samen voor hun laatste missie. Een zelfmoordmissie met maar één doel: de meedogenloze landheer van de Akashia-clan om het leven brengen. Ondanks dat die landheer er op los verkracht en moordt, krijgt hij eenhoge positie in het Rijk. Iets waar de samoerai hoe dan ook een stokje voor willen steken. Stokje, zegmaar gerust zwaard.

Drive

Drive is niet alleen een feest voor het oog, want man, wat een soundtrack heeft deze film. Alleen al de moeite waard om die reden. Ryan Reynolds speelt een stuntrijder uit Hollywood. Een eenzame coureur die bijverdient in het criminele circuit. Wanneer een klus voor de criminele ex van zijn aantrekkelijke buurvrouw helemaal fout gaat zal hij moeten doen waar hij goed in is: rijden alsof zijn leven er vanaf hangt. Een misdaadfilm waar de sfeer vanaf druipt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.