LG lanceert mondkapje waarmee je continu schone lucht inademt

Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf LG lanceert deze maand een mondkapje waarmee je de hele dag schone lucht inademt. De PuriCare Wearable Air Purifier werkt met hoogwaardige filters en door sensoren gestuurde ventilatoren.

Vorige maand werd de PuriCare Wearable Air Purifier al onthuld op IFA 2020. Nu rollen de Zuid-Koreanen de lancering op verschillende plekken in de wereld uit. “Het gezichtsmasker is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag wereldwijd naar producten die de persoonlijke hygi├źne verbeteren op plekken waar dat het meest nodig is”, aldus Dan Song, president van LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

Schone lucht met deLG PuriCare Wearable Air Purifier

Het mondkapje van LG werkt op een kleine 820mAh-accu en gaat acht uren mee als je hem non-stop draagt. Voor het ontwerp van de PuriCare Wearable Air Purifier is een uitgebreide ergonomische gezichtsanalyse gedaan op basis van verschillende gezichtstypes.

LG PuriCare Wearable Filter, mondkapje, gezichtsmasker, schone lucht, ventilator, luchtfilter

Uit vooronderzoek blijkt dat het gezichtsmasker op eigenlijk alle volwassen gezichten past. De vorm van het mondkapje minimaliseert luchtlekkage rond de neus en kin en is gedurende langere tijd comfortabel om te dragen.

Mondkapje met ventilatoren en luchtreinigers

Het mondkapje beschikt over twee H13 HEPA-filters, vergelijkbaar met de filters in de residenti├źle luchtreinigers van het bedrijf. De filters houden tot 99,95 procent van schadelijke stoffen in de lucht tegen, zoals virussen, bacteri├źn en veel voorkomende allergenen. Dankzij twee DUAL-ventilatoren en een gepatenteerde ademhalingssensor kunnen gebruikers gefilterde schone lucht inademen in bijna elke omgeving.

LG PuriCare Wearable Filter, mondkapje, gezichtsmasker, schone lucht, ventilator, luchtfilter

De filters dien je zelf schoon te maken. Een app geeft aan wanneer dit nodig is. De filters, binnenhoes, gezichtsbescherming, oorriemen en riemverlengers zijn gemakkelijk te verwijderen of vervangen, om de hygi├źne zo optimaal mogelijk te houden. Vanaf deze maand gaat LG het mondkapje verkopen, waarbij de urgentie ligt bij probleemregio’s als Azi├ź en het Midden-Oosten.

De LG PuriCare Wearable Air Purifier wordt geleverd in een een box die ook nog eens bacteri├źn doodt. Meer informatie over het gezichtsmasker vind je hier.

­čśĚ Check ook: 10 stijlvolle mondkapjes van modemerken en designerlabels

Reageer op artikel:
LG lanceert mondkapje waarmee je continu schone lucht inademt
Sluiten