Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA: San Andreas Definitive Edition fan-trailer brengt game naar de PS5

Elke generatie consoles denkt men weer massaal: nu kunnen de graphics niet meer mooier toch? Al sinds de 8-bit-glorie van de NES blijft het medium ons weer verbazen. De PS1, de Nintendo 64: telkens weer leek het toppunt van graphics bereikt zijn. Waarna een paar jaar later de consument weer omver werd geblazen met een nieuwe generatie consoles, inclusief nieuwe GTA’s.

Als je GTA: San Andreas op je Playstation speelde, dan zag je een levendige wereld voor je. In je hoofd zag de game er net zo mooi uit als moderne games. Helaas is de tand des tijds meedogenloos en raken we ook allemaal verwend door nieuwe games. Daardoor is het confrontererend om een game als Andreas anno 2021 op te starten.

GTA: San Andreas Definitive Edition

Graphics die je toen prachtig vond, vallen nu vies tegen of bezorgen je zelfs hoofdpijn. Maar de nostalgie! Konden we maar weer als CJ rondrennen in die wereld, Big Smoke ontmoeten, Ryder, Officer Frank Tenpenny. Die oude Rockstar Games-magie, toen je nog niet door GTA: Online tig jaar op een nieuwe Grand Theft Auto hoefde te wachten.

De YouTuber XXII schotelt ons een alternatief universum voor waarin Rockstar haar oude games naar de PS5 brengt. Het kanaal heeft een trailer uitgebracht voor de fictieve game GTA: San Andreas Definitive Edition, een next-gen remake van de game uit 2004.

De trailer toont niet de graphics die je gewend bent van de nieuwste next-gen-games, maar geeft wel goed weer hoe San Andreas er met een modern sausje uit zou zien. CJ, Big Smoke, Kendl, allemaal in high definition op je beeldscherm.

GTA San Andreas PS5 Definitive Edition
Waar het allemaal begon (Bron: Rockstar Games)

Kleine kans?

Helaas is de kans nihil dat Rockstar Games daadwerkelijk San Andreas terug gaat brengen. Als we de game al terug gaan zien, dan zal het waarschijnlijk indirect zijn als bijvoorbeeld missies of een map-uitbreiding van GTA Online, de basis van de toekomst van de franchise.

Waar fans wel naar kunnen uitkijken is een expanded en enhanced versie van GTA 5 voor de nieuwe generatie consoles. En, hopelijk, eindelijk, de onthulling van GTA 6. Toch trek in een oppoetsbeurt van San Andreas? Dan kunnen deze modders je verder helpen met een fris laagje verf voor de PC-versie van de game.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.