Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Joe Biden verrast met horloge dat ‘meer bij Trump past’

President-elect Joe Biden is gespot met een nieuw horloge. Tot de verrassing van spotters is dat geen Omega, maar een Rolex, het favoriete merk van Donald Trump.

Joe Biden staat bekend om zijn uitgesproken maar ingetogen smaak op het gebied van horloges. Een Rolex is iets voor Donald Trump. Althans, dat dacht men altijd. De titel ‘president’ doet waarschijnlijk rare dingen met iemand.

Presidentiële aankoop Joe Biden: Rolex Datejust 36

Het nieuwe horloge van de man die op 20 januari 2021 wordt geïnaugureerd als de nieuwe president van Amerika is een roestvrij stalen Rolex Datejust 36. Horlogespotter Nick Gould was de eerste die dit wist te achterhalen. “Dit past meer bij Trump”, is een van de reacties op Instagram-post.

Oké, het horloge is niet van goud en kost nieuw nog niet eens zo heel veel. Maar Joe Biden is een uitgesproken liefhebber van Omega, het merk dat op alle fronten rivaliseert met Rolex. Zie het als het FC Barcelona en Real Madrid van de horlogewereld.

Het horloge tijdens de campagne

Een Rolex om de pols van Joe Biden voelt dus wat onwennig. Tijdens zijn verkiezingscampagne droeg hij een Omega Seamaster Diver 300M, die omgerekend iets meer dan 5.000 euro kost. Lees in dit artikel waarom dat een sluw staaltje anti-Trump-symboliek was.

Nadat bekend werd dat Joe Biden de verkiezingen had gewonnen, gaf hij een overwinningsspeech met een nog goedkoper horloge. Dit was de Seiko 7T32-6M90, waarvan de standaard versie tegenwoordig voor minder dan 100 euro wordt verkocht. Zo werd hij door de jaren heen eigenlijk alleen met ingetogen klokjes gespot.

De horlogecollectie van Donald Trump

Terug naar de Datejust 36. Een ander opvallend aspect is, nu Joe Biden toch president is, dat het niet om een Day-Date in 18 karaats geelgoud goud. Dit horloge wordt ‘President’ genoemd, omdat Rolex deze voorheen schonk aan verschillende presidenten. Trump schafte er zelf een aan en dat is niet het enige peperdure klokje van de uitgesproken Rolex-fan. Bekijk hier zijn hele collectie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.