Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

De Rolex en andere favoriete horloges van Donald Trump

Het verschil tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten valt niet beter te uit te drukken dan met hun horloges. Waar Joe Biden een ingetogen Omega Seamaster Diver 300M van 5.792 dollar draagt, zwaait Donald Trump meestal met een gouden Rolex van 40.000 dollar.

Maar Donald Trump heeft meer favoriete horloges. De collectie van de republikeinse presidentskandidaat uitgelicht.

De favoriete horloges van Donald Trump

Als je de fotosessies, toespraken en andere officiële momenten erop naslaat, komen drie specifieke horloges het vaakst onder zijn manchetten uit. De favoriete horloges van Donald Trump zijn de Rolex Day-Date ‘President’, Vacheron Constantin Historiques Ultra-Fine 1968 en Patek Philippe Golden Ellipse.

1. Rolex Day-Date ‘President’

donald trump, favoriete horloges, rolex day date, presient
(Afbeelding: Rolex/AFP)

Het meest wordt Donald Trump gezien met zijn geelgouden Rolex Day-Date ‘President’ van 40.000 euro. Dit in 1956 gelanceerde klokje is eerste horloge waarop zowel de tijd, dagen als weken te lezen zijn. Een klassieke keuze van de president. Ook de Amerikaanse presidenten Franklin D. Roosevelt, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy en Lyndon B. Johnson droegen dit horloge. Lees hier meer over het model.

2. Vacheron Constantin Historiques Ultra-Fine 1968

Vacheron Constantin Historiques Ultra-Fine 1968, donald trump, favoriete horloges
(Afbeelding: whitehouse.gov/Vacheron Constantin)

Op een van zijn officiële portretten is Donald Trump te zien met een stijlvolle en klassieke Vacheron Constantin Historiques Ultra-Fine 1968 (Ref. 1968 43043/000R-9592). Dit horloge draagt hij ook vaak in het openbaar. Met een totale hoogte van slechts 1,64 millimeter is het een van de dunste horloges ter wereld. Lees hier meer over het klokje.

3. Patek Philippe Golden Ellipse

Patek Philippe Golden Ellipse, favoriete horloges, donald trump
(Afbeelding: AFP/Patek Philippe)

Eigenlijk in alle horloges van Donald Trump zit goud verwerkt, zo ook in de Patek Philippe Golden Ellipse. Dit model uit 1968 is gebaseerd op de gulden snede, een verhouding van lijnstukken die in de kunst wordt beschouwd als bijzonder harmonieus. Een verrassend sierlijke keuze voor de huidige president van de Verenigde Staten.

Het horloge van Joe Biden

Dan nog het horologe van zijn tegenkandidaat en tegenpool. Joe Biden draagt zoals gezegd een ingetogen Omega Seamaster Diver 300M, een antoniem van de gouden Rolex Day-Date. Lees hier hoe de democratische presidentskandidaat zijn uurwerk inzet als sluw staaltje anti-Trump-symboliek.

⌚️ Check ook: Cristiano Ronaldo draagt voor 750k juwelen aan zijn handen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Rolex en andere favoriete horloges van Donald Trump
Sluiten