Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 27 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Het horloge van Joe Biden is een sluw staaltje anti-Trump-symboliek

Joe Biden wordt sinds zijn campagne gespot met een Omega Seamaster Diver 300M. Aan alle details wordt gedacht en ook het horloge van de opponent van Donald Trump lijkt niet zomaar gekozen te zijn.

Joe Biden heeft zich aardig staande gehouden in de debatten en staat nog boven Donald Trump in de peilingen. Zijn tactiek is terughoudend, en dat is terug te zien tot op zijn pols. Aandacht voor zijn horloge.

Het horloge van Joe Biden als anti-Trump-symbool

Onder zijn immer diepblauwe pak draagt Joe Biden een Omega Seamaster Diver 300M. En dan zeg jij natuurlijk… Juist, John F. Kennedy. De democraat droeg tijdens zijn presidentscampagne en inauguratie in 1961 een voorganger van dat horloge. Een Omega Slimline, om precies te zijn.

Nog een staaltje symboliek: Omega is de grote rivaal dan wel tegenpool van Rolex, het favoriete merk van Donald Trump. Alleen al aan hun horloges zie je het verschil tussen de presidentskandidaten. Waar Donald Trump meestal een gouden Rolex Day-Date van 40.000 dollar draagt, kiest Joe Biden voor een ingetogen horloge van omgerekend 5.792 dollar.

Omega Seamaster Diver 300M gebouwd voor zware omstandigheden

Bij een gouden Rolex denk je aan een privégolfbaan en decadentie. Natuurlijk is de roestvrijstalen Omega Seamaster Diver 300M van Joe Biden ook een luxe horloge, maar het klokje is een stuk duurzamer. Gebouwd om zware omstandigheden te weerstaan, zoals een reis naar de maan of een duik naar de bodem van de oceaan. Of: een presidentiële campagne in tijden van rellen en een pandemie.

Het is geen feit dat het campagneteam van Joe Biden daadwerkelijk heeft nagedacht over de symboliek achter de Omega Seamaster Diver 300M. Maar aangezien in totaal vijftien managers binnen dat team allemaal hun eigen tak leiden, heeft vast wel iemand over zijn horloge nagedacht.

⌚️ Check ook: De Rolex en andere favoriete horloges van Donald Trump

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GQ

Reageer op artikel:
Het horloge van Joe Biden is een sluw staaltje anti-Trump-symboliek
Sluiten