Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 7 september 2020

Het horloge van Joe Biden is een sluw staaltje anti-Trump-symboliek

Joe Biden wordt sinds zijn campagne gespot met een Omega Seamaster Diver 300M. Aan alle details wordt gedacht en ook het horloge van de opponent van Donald Trump lijkt niet zomaar gekozen te zijn.

Langzaam maar zeker laat Joe Biden meer van zich horen en zien. Dat mocht ook wel, want vanuit een bunker ga je geen presidentsverkiezingen winnen. Zijn campagneteam en speechschrijvers krijgen de smaak te pakken. Over zijn eerste echte speech richting het volk was zelfs Fox News positief. Ook werd eventuele kritiek op het spraakvermogen van Joe Biden, die vroeger stotterde, alvast getackeld. Door er in een video openlijk over te spreken met een 13-jarig stotterend jongetje, heeft hij zijn gebrek zelfs omgezet in iets heroïsch. Maar nu aandacht voor een kleiner detail: zijn horloge.

Het horloge van Joe Biden als anti-Trump-symbool

Onder zijn immer diepblauwe pak draagt Joe Biden een Omega Seamaster Diver 300M. En dan zeg jij natuurlijk… Juist, democraat John F. Kennedy droeg tijdens zijn presidentscampagne en inauguratie in 1961 een voorganger van dat horloge. Een Omega Slimline, om precies te zijn.

Daarnaast is Omega de grote rivaal van Rolex, het favoriete merk van Donald Trump. Alleen al aan hun horloges zie je nu dat de twee presidentskandidaten volstrekte tegenpolen zijn. Waar Donald Trump meestal een gouden Rolex Day-Date van 40.000 dollar draagt, kiest Joe Biden voor een ingetogen horloge van omgerekend 5.792 dollar.

Omega Seamaster Diver 300M gebouwd voor zware omstandigheden

Bij een gouden Rolex denk je aan een privégolfbaan en decadentie. Natuurlijk is de roestvrijstalen Omega Seamaster Diver 300M van Joe Biden ook een luxe horloge, maar het klokje is een stuk duurzamer. Gebouwd om zware omstandigheden te weerstaan, zoals een reis naar de maan of een duik naar de bodem van de oceaan. Of: een presidentiële campagne in tijden van rellen en een pandemie.

Het is geen feit dat het campagneteam van Joe Biden daadwerkelijk heeft nagedacht over de symboliek achter de Omega Seamaster Diver 300M. Maar aangezien vijftien managers binnen dat team allemaal hun eigen tak leiden, heeft vast wel iemand over zijn horloge nagedacht.

⌚️ Check ook: Virgil van Dijk viert landstitel met peperduur horloge en unieke Nike-sneakers

GQ

Reageer op artikel:
Het horloge van Joe Biden is een sluw staaltje anti-Trump-symboliek
Sluiten