Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 16 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Het goedkope horloge van Joe Biden is uniek voor een president

Of het bewuste symboliek is, durven we niet te stellen. Feit is dat Joe Biden, inmiddels officieel verkozen tot de nieuwe president van Amerika, de laatste weken een ‘nieuw’ horloge droeg. Noem de Seiko 7T32-6M90 gerust zijn overwinningsklokje.

Eerder las je al waarom de Omega Seamaster Diver 300M van Joe Biden een sluw staaltje anti-Trump-symboliek was tijdens het vroege stadium van de verkiezingscampagne. Dit horloge, dat hij in 2008 ook al droeg als kersverse vice-president onder Barack Obama, ligt nu te rusten in het doosje. Blijkbaar hoort bij het grote werk een nog ingetogener klokje.

Het nieuwe horloge van Joe Biden

Of hij het horloge nieuw heeft aangeschaft, is niet bekend. Feit is dat we de aankomende president van Amerika tijdens de campagne niet eerder hebben gespot met de Seiko 7T32-6M90. Het horloge is in ieder geval uniek voor een president.

Voor zover de archieven reiken is er nog nooit een president geweest die een horloge van de Japanse fabrikant Seiko droeg. Joe Biden werd tijdens het tweede debat met Donald Trump voor het eerst gespot met de Seiko 7T32-6M90. Tijdens zijn overwinningsspeech was hij ook te zien met het klokje en sindsdien draagt hij niet meer anders.

Seiko 7T32-6M90

Het is niet het meest gangbare horloge en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we er zelf geen Seiko 7T32-6M90 in zagen. Er waren verschillende experts nodig om vast te stellen dat het om deze Japanner gaat. Het standaardmodel is spotgoedkoop en wordt online voor minder dan 100 euro verkocht.

Seiko 7T32-6M90, joe biden, horloge, president, watch
(Afbeelding: Caveman’s Watch Forum)

Vermoedelijk is de Seiko 7T32-6M90 van Joe Biden een speciale versie met vergulde onderdelen, waardoor de prijs al snel naar een paar duizend euro gaat. Het is in ieder geval geen patserige klok. De aankomende president lijkt hiermee over te willen komen als een ‘gewone man’, al is dat natuurlijk een speculatie.

De Rolex en andere horloges van Donald Trump

Een heel andere smaak – goud en duur – heeft de nog zittende president Donald Trump. Check hier zijn Rolex en andere favoriete horloges.

⌚️ Check ook: Dit klokje van 1 miljoen euro droef Rafael Nadal tijdens Roland Garros

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het goedkope horloge van Joe Biden is uniek voor een president
Sluiten