Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 3 nov 2020

Dubbel verhaal: gelekte informatie GTA 6 kan maar half kloppen

Het blijft doodstil omtrent GTA 6. Althans, aan de kant van ontwikkelaar Rockstar Games. Fans speculeren er al jaren op los.

De leaks vliegen je om de oren. De helft kan direct ook weer worden ontkracht, maar een vermeende gelekte kaart van de opvolger van GTA 5 houdt de gemoederen al sinds 2018 bezig.

Gelekte kaart GTA 6

In dit artikel leggen we je uit waarom fans op basis van recent bewijs denken dat we de map van GTA 6 al hebben gezien. Het is een achtbaanrit vol speurwerk van haast eng fanatieke fans en forum-gebruikers.

Alsof dat nog niet hoopgevend genoeg was, deed Reddit-gebruiker MrBurpAlot er op 18 oktober nog een schepje bovenop. Hij plaatste namelijk een serie screenshots uit GTA 5, die direct lijken te verwijzen naar de gelekte map van GTA 6.

Ansichtkaarten uit GTA 5

Heeft Rockstar Games ons dan al die tijd al onder onze neus hints voorgeschoteld? Het gaat om ansichtkaarten met daarop locaties die direct overeen lijken te komen met de gelekte kaart.

De ansichtkaarten tonen een strand dat overeenkomt met het tropische thema van de vermeende GTA 6-kaart. Meerdere bronnen wijzen erop dat die game zich in Vice City en verschillende plekken in Zuid-Amerika en de Caraïben af gaat spelen. Dat matcht dus.

GTA 6 gelekte map
De ansichtkaarten naast de gelekte map (Bron: Reddit)

Helaas

Juich echter niet te vroeg, want helaas blijkt MrBurpAlot alle fans voor de gek te hebben gehouden. GTAForums-gebruiker Gridl0k heeft ontdekt dat beide ansichtkaarten helemaal niet in GTA 5 zitten. Beide beelden zijn simpelweg stock-foto’s die simpelweg in een screenshot zijn verwerkt.

GTA 6 gelekte map
De twee stock-foto’s (Bron: GTAForums)

Het goede nieuws?

Er is nog hoop

Dit zegt in principe niks over de gelekte kaart van GTA 6 zelf. Deze extra vorm van bevestiging zou top zijn geweest, maar nu de ansichtkaarten verkracht zijn verandert er niks aan de geloofwaardigheid van die kaart.

Vergis je niet: ook de kaart van Red Dead Redemption 2 lekte al ruimschoots voor de officiële onthulling en lancering.

Of dat hier ook het geval is of dat we met zijn allen voor de gek worden gehouden, ontdekken we pas wanneer Rockstar officieel Grand Theft Auto 6 onthuld. Iets wat nog jaren kan duren volgens deze GTA 5-acteur.

Nog niet bekend met het verhaal rondom de vermeende gelekte map van de nieuwe GTA? We leggen je in dit artikel alles uit.

RedditGTAForums

Reageer op artikel:
Dubbel verhaal: gelekte informatie GTA 6 kan maar half kloppen
Sluiten