Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe oorlogsserie op Netflix is direct een hit en maakt indruk

Noorwegen bijna boven op Netflix. Een nagelnieuwe oorlogsserie hijgt The Night Agent, de grote hitserie van nu, namelijk in de nek. En ook War SailorKrigsseileren voor de Scandinaviërs onder ons – is het ideale bingevoer tijdens het weekend.

Daarover gesproken: als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, beleef je voortaan geen één grijze zondag meer. Met War Sailor ben je in ieder geval een luie avond of twee zoet. De film werd door Netflix omgetoverd tot een mini-serie van drie afleveringen, die zowel internationaal als in Nederland hoge toppen scheert. Geen verrassing als je bekijkt dat Krigsseileren de Noorse inzending voor de Oscars was dit jaar.

War Sailor scoort niet alleen op Netflix

Net als de oorlogsfilm Narvik speelt War Sailor zich af in het Noorwegen van de Tweede Wereldoorlog. Zoals de naam al doet vermoeden, volgt het verhaal een zeeman die in het conflict verzeild raakt. Tijdens een overtocht naar Amerika breekt de oorlog plots uit en moet Alfred zich zien te redden. De vader van drie kinderen werkt als arbeider op een koopvaardijschip, samen met zijn jeugdvriend. Maar opeens zitten ze midden in de Atlantische Oceaan en moeten ze Duitse onderzeeërs af zien te weren die het op hen gemunt hebben. Zonder wapens.

In slechts twee dagen tijd klom War Sailor naar een wereldwijde tweede plaats van best bekeken series. In Nederland staat Krigsseileren inmiddels op plek vier, met nog ruime marge voor verbetering. Want de spannende oorlogsserie scoort niet alleen op Netflix. Op IMDb krijgt de hit een puik cijfer van 7,6 op 10, terwijl het publiek op Rotten Tomatoes de serie een waanzinnige score van 91 procent geeft.

Van film naar oorlogsserie

Op de reviewsite zijn slechtst twee ‘professionele’ recensies voor het oorlogsdrama te vinden, maar beide zijn unaniem lovend. The Hollywood Reporter noemt de film “krachtig en meeslepend”. Ook Seventh Row is zeer enthousiast: “War Sailor is de beste soort oorlogsfilm. Een karakterdrama dat zich te midden van de oorlog afspeelt, met de meeste aandacht voor hoe de personages in de loop der jaren door de wreedheden om zich heen zijn veranderd.” De hit is gemaakt als oorlogsfilm, maar door Netflix in drieën geknipt als miniserie.

Krigsseileren, war sailor, netflix
War Sailor (Afbeelding: Netflix)

Nog meer kijkvoer nodig naast Krigsseileren? Check dan ook de beste Nederlandse series op Netflix anno 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.