Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De Aimé Leon Dore x New Balance 860v2 is verrassend betaalbaar

Alles wat Aimé Leon Dore aanraakt wordt er mooier op, en er is weer een nieuwe samenwerking met New Balance. Ditmaal zijn de 860v2-sneakers onder handen genomen, en voor een collab als deze zijn ze verrassend betaalbaar. Ondergetekende heeft deze ochtend direct de groene editie besteld.

Update: de sneakers zijn inmiddels uitverkocht. Wel koop je ze via een nog enigszins acceptabele prijs op StockX.

Aimé Leon Dore en New Balance zijn de afgelopen jaren met verschillende collabs gekomen, stuk voor stuk bestaande uit heerlijke sneakers. Onze favoriete campagne van de twee merken was die waarin hipsterpensionado’s de hoofdrol speelden. Verschillende vruchten van de samenwerking door de jaren heen zijn onder meer deze kleurrijke dad-shoes, de 550-basketbalschoen en deze hikers. Al deze schoenen hebben twee overeenkomsten: stijlvol en duur.

Aimé Leon Dore x New Balance 860v2

Oké, de nieuwe sneakers van New Balance en Aimé Leon Dore zijn ook niet goedkoop, maar de 860v2 duikt eindelijk eens onder de 200 euro, en dat is bijzonder in het geval van het New Yorkse modelabel. Een wit T-shirt kost daar al snel 100 euro.

Aimé Leon Dore x New Balance 860v2, nieuwe sneakers, betaalbaar, 165 euro
Nu te bestellen vanuit Amerika (Afbeelding: Aimé Leon Dore x New Balance)

De 860 is een keer geen remake van een klassiek model uit de jaren 80 of 90, maar een nog niet zo heel lang geleden ontwikkelde hardloopschoen. Veel demping dankzij Fresh Foam, de moderne N als logo en een prettige stabiliteit. Het design was nooit echt in het oog springend, maar daar heeft Aimé Leon Dore nu definitief verandering in gebracht.

Relatief betaalbare sneakers

De degelijke hardloopschoenen zijn nu stijlvolle sneakers. Beschikbaar met rode, groene of blauwe accenten. En zoals gezegd zijn ze voor een collab opvallend betaalbaar. Je koopt de Aimé Leon Dore x New Balance 860v2 voor 165 euro. Hou wel rekening met een klein bedrag aan invoerrechten, maar dat is altijd het geval als je dit soort collabs uit Amerika laat overkomen.

Aimé Leon Dore x New Balance 860v2, nieuwe sneakers, betaalbaar, 165 euro, te koop
Coole look (Afbeelding: Aimé Leon Dore x New Balance)

Over stijlvolle sneakers gesproken. Check ook de betaalbare alternatieven van de Gucci x Adidas Gazelle.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.