Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

New Balance-hikers zijn de wandelschoenen waar je op wachtte

Als je op zoek gaat naar ruige wandelschoenen, dan is het lastig om een stijlvol paar te vinden. Daar brengen New Balance en Aimé Leon Dore vanaf 16 december 2022 verandering in.

Deze zogeheten Rainier Boots vormen de zoveelste samenwerking tussen het stijlvolle modemerk Aimé Leon Dore en het Amerikaanse sportmerk New Balance. Voorheen resulteerde de collabs in kleurrijke sneakers, zoals een bewerking van de 550. Nu zijn het bergschoenen, die in drie verschillende kleurcombinaties uitkomen.

Wandelschoenen van Aimé Leon Dore en New Balance

Voor dit model gingen de merken terug naar de bergstijl van de jaren 80 om een onderschat juweel uit de archieven van New Balance nieuw leven in te blazen. De Rainier Boots zijn geen sneakers, maar wandelschoenen in de outdoorstijl die veel mensen tegenwoordig nastreven.

Uitgerust met een GORE-TEX-voering, scheurvaste Cordura-onderdelen en een Vibram-zool met grip is de nieuwste samenwerking tussen New Balance en Aimé Leon Dore echt bedoeld voor de trails. De wandelschoenen komen in drie kleurstellingen: bruin, grijs en beige.

Rainier Boot in de verkoop

De stijlvolle én praktische wandelschoenen van Aimé Leon Dore en New Balance zijn vanaf 16 december 2022 te koop via een geselecteerd aantal verkooppunten en de website van Aimé Leon Dore. Je koopt ze voor 220 euro.

Oké, toegegeven, er zijn naast de Rainier Boots van Aimé Leon Dore en New Balance nog wel een paar stijlvolle wandelschoenen te vinden, al moet je wel goed zoeken. Check dit artikel ter inspiratie.

Knellende voorvoeten?

Voor het echt serieuze wandelwerk dien je overigens naar een speciaalzaak te gaan. De stijlvolle Aimé Leon Dore x New Balance Rainier Boots passen niet naadloos om alle voetjes. Een veel voorkomend probleem onder wandelaars is het knellen van de voorvoeten. Lees in dit artikel wat je daar tegen doet en vooral welke wandelschoenen geschikt zijn voor dat euvel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.