Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

90’s rom-klassieker met Reese Witherspoon terug als nieuwe serie

Cruel Intentions is een heerlijke romantische klassieker uit de late jaren 90, met onder anderen Reese Witherspoon, waar we met weemoed naar terugkijken. En vooruitkijken, want Amazon Prime Video komt met een nieuwe serie, gebaseerd op het drama uit 1999.

Het is sowieso de tijd van comebacks van klassiekers. Zo komt SkyShowtime met een reboot-serie van dé erotische thriller uit de jaren 80. Hebben we het uiteraard over Fatal Attraction. Laten we Cruel Intentions dan maar hét romantische drama van de jaren 90 noemen, waarin onze redactie verliefd werd op Reese Witherspoon.

Cruel Intentions als nieuwe serie op Amazon Prime Video

Amazon heeft bevestigd dat er begonnen is met een televisieserie die is gebaseerd op de film Cruel Intentions (1999). Volgens Variety wordt een eerste seizoen van acht afleveringen gemaakt. Het is nog niet duidelijk of de reeks uitkomt op streamingdienst Amazon Prime Video of op het gratis platform Freevee.

Er waren eerder ook al plannen om een serie te maken van de film met Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe, Selma Blair en Reese Witherspoon. Zo deden NBC en Fox tevens pogingen, maar die liepen uiteindelijk op niets uit. In 2004 werd overigens al eens een vervolg gemaakt met een andere cast, maar die film kun je gerust vergeten.

De 90’s klassieker met Reese Witherspoon

Cruel Intentions is gebaseerd op de Franse roman Les Liaisons Dangereuses. De film speelt zich af in het New York van de jaren 90. De rijke en snobistische jongedame Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar) en haar stiefbroer Sebastian Valmont (Ryan Phillippe) maken een weddenschap. Als vrouwenverslinder Valmont erin slaagt de keurige Annette Hargrove (Reese Witherspoon) te ontmaagden, gaat Merteuil met hem naar bed. Lukt dit niet, dan krijgt zij zijn Jaguar. Valmont krijgt spijt van de weddenschap als hij tijdens zijn versierpogingen daadwerkelijk verliefd wordt op Hargrove.

cruel intentions, reese witherspoon, film, 90's klassieker, nieuwe serie, amazon prime video
😍 (Afbeelding: Columbia Pictures)

Over de cast en het plot van de nieuwe serie van Amazon Prime Video is nog niet veel bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.