Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 18 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Funda-parel met energielabel A te koop voor €169.000 in dure stad

Aan de buitenkant jaren 30, aan de binnenkant jaren 20 (van de 21ste eeuw welteverstaan). Het is de droom van elke woningzoeker. Deze Funda-parel heeft het én kost maar 169.000 euro. Een nadeel: niet geschikt om met meer dan één persoon in te wonen.

Naast ‘energielabel A’, ‘169.000 euro’ en ‘dure stad’ zouden we ook nog ‘toplocatie’, ‘jaren 30-huis’ en ‘hypermodern’ in de titel hebben kunnen zetten. Helaas kregen we dit er niet meer bij gepropt. Nou ja, bij dezen dan. 

Funda-pareltje in Groningen te koop voor €169.000

Het Funda-pareltje in kwestie ligt vlakbij het Noorderplantsoen in Groningen. Een toplocatie in een topstad dus. Parel-‘tje’, inderdaad, want het enige nadeel zijn de beperkte vierkante meters woonoppervlak die je voor je geld krijgt. 

Groningen Funda energielabel A jaren 30 (10)
(Afbeelding: Funda)
Groningen Funda energielabel A jaren 30 (12)
(Afbeelding: Funda)
Groningen Funda energielabel A jaren 30 (4)
(Afbeelding: Funda)
Groningen Funda energielabel A jaren 30 (7)
(Afbeelding: Funda)

De krappe 37 vierkante meter van deze woning zijn allemaal in topconditie. Keuken, badkamer, toilet, parketvloer én CV-ketel: ze zijn allemaal gloednieuw, modern en duurzaam. Opvallend genoeg krijg je een relatief ruime tuin van 48 vierkante meter bij dit mini-woninkje. De berging van 8 vierkante meter ziet er tamelijk bouwvallig uit, maar komt waarschijnlijk zeer van pas als rommelhok.

Groningen Funda energielabel A jaren 30 (9)
(Afbeelding: Funda)
Groningen Funda energielabel A jaren 30 (14)
(Afbeelding: Funda)

Meer ruimte nodig? Dat vind je moeilijk voor die prijs in Nederland, maar wel in IJsland. Hier staat een huis te koop met een kolossaal stuk wildernis van 13.000 vierkante meter.

Voor meer informatie over dit krappe paleisje op een prachtplek in Groningen check je deze Funda-pagina.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.