Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult brute cowboyfilm met Idris Elba en Stranger Things-ster

Cowboyfilms spelen zich meestal in de negentiende eeuw af. De tijd van het Wilde Westen, zegmaar. Dat betekent niet dat er tegenwoordig geen cowboys meer bestaan, in tegendeel. In bepaalde delen van Amerika heb je nog steeds een cowboy-subcultuur. Mannen die te paard rondrijden, met een cowboyhoed op hun hoofd, terwijl de hypermoderne auto’s ze voorbij razen. Ze spelen de hoofdrol in Concrete Cowboy, een nieuwe Netflix-film.

Een intrigerend contrast, en tevens de backdrop voor een nieuwe Netflix Original. Maak kennis met Concrete Cowboy, een gloednieuwe cowboyfilm die op 2 april op Netflix uitkomt. De rest van maart zijn de bioscopen in ieder geval nog gesloten, dus voorlopig behoort Concrete Cowboy tot de weinige films waar je als liefhebber naar uit kunt kijken.

Idris Elba is een Concrete Cowboy

De film wordt beschreven als een ‘vader-zoon-drama’ en is geïnspireerd op het boek Ghetto Cowboy van G.Neri. Daarnaast liet Ricky Staub, die met deze film zijn regiedebuut maakt, zich inspireren door de Fletcher Street-cowboys. Dat is een soort motorclub uit Philadelphia, maar dan met paarden. Voor ons in Nederland een ver-van-mijn-bed-show, maar dat maakt Concrete Cowboy er niet minder interessant op.

De Netflix Original volgt een lastige tiener, gespeeld door Stranger Things-ster Caleb McLaughlin. Hij zit gevangen tussen de verleiding van de lokale misdaad en de moeilijke band met zijn vader, gespeeld door Idris Elba. Zijn vader maakt onderdeel uit van de kleurrijke urban cowboy-subcultuur in Philadelphia. Naast Elba en McLaughlin spelen ook Clifford ‘Method Man’ Smith en echte leden van de Fletcher Street Stables een rol in de film.

Belangrijk stukje geschiedenis

Concrete Cowboy ging afgelopen september in première tijdens het Toronto International Film Festival. Toen benadrukte Idris Elba tijdens een interview hoe belangrijk dit project voor hem is:

“Het voelt heel actueel  om een deel geschiedenis te kunnen vertellen dat absoluut onderbelicht is, en in het geval van Concrete Cowboy is die geschiedenis nu,” aldus Elba. “Die stallen – ze lopen het risico gesloten te worden en een deel van wat Ricky tegen me zei was: ‘Ik hoop dat ze na deze film de stallen behouden, doordat mensen verliefd worden op het verhaal, de geschiedenis en het erfgoed van de stallen. ”

Over het werken met Elba in de film zei McLaughlin: “Het was absoluut een droom die uitkwam om deel uit te maken van dit project en erachter te komen dat Idris mijn vader speelde. Wie wil nou niet dat Idris je vader in een film speelt? ”

Rotten Tomatoes en Netflix

Op Rotten Tomatoes heeft Concrete Cowboy een redelijke score van 77 procent, na 43 reviews. “Het is soms een beetje corny, maar het ziet er goed uit en heeft een hart – en laten we eerlijk zijn, zwarte cowboys zijn verdomd cool,” concludeert AVClub. Op naar 2 april! Vanaf dan kun je de film op Netflix streamen. Disney+ heeft op diezelfde datum ook een grote verrassing voor je klaar staan.

Marvel reageert sportief na pijnlijke nederlaag Avengers: Endgame

CONCRETE COWBOY Netflix onthult brute cowboyfilm met Idris Elba en Stranger Things-ster
🧨 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.