Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel reageert sportief na pijnlijke nederlaag Avengers: Endgame

Wat doe je als je van de troon bent gestoten als grootste film aller tijden? Champagne drinken. Tenminste, als je bij de Walt Disney Company werkt. Sinds afgelopen vrijdag is Marvel-film Avengers: Endgame niet meer de grootste film ooit. De epische climax van het Marvel Cinematic Universe werd ondanks de huidige pandemie verslagen. De nieuwe recordhouder? Een film uit 2009, die ook eigendom is van Disney.

Dan hebben we het over James Cameron’s Avatar. Een film uit 2009, die voor het uiterst lucratieve Avengers: Endgame tien jaar lang de titel in handen had. Endgame wist in 2019 maar net op het nippertje de blauwe aliens te verslaan. Een record dat voor de komende jaren wel in beton leek gegoten: het Marvel Cinematic Universe kent zijn gelijke niet in Hollywood.

Avatar verslaat Avengers: Endgame

Tot men in China opeens besloot om Avatar opnieuw uit te brengen. De bioscoophit is vooral in China een nostalgie-bom, want voor een hele generatie Chinezen was het één van de eerste Hollywood-toppers die ze in de bioscoop konden zien. Vorige week kregen ze nogmaals die kans. Met een gat van ‘slechts’ 7.8 miljoen dollar was Marvel dan ook kansloos. Avatar heeft na minder dan twee jaar weer de troon bestegen.

Disney zal er niet om rouwen. Het is prachtige marketing, en het zorgt ervoor dat fans weer extra snel een kaartje zullen kopen als Avengers: Endgame ooit weer terug komt in de bioscopen. Sinds de overname van 20th Century Studios heeft Disney ook de Avatar-franchise in handen, dus Disney wint altijd. Je kunt dan ook zowel Avengers: Endgame als Avatar gewoon op Disney+ streamen.

Marvel reageert sportief

Marvel Studios reageerde op Twitter in ieder geval sportief. De studio feliciteerde Cameron en Avatar-producer Jon Landau met het “het terugwinnen van de kroon.” Men wist er zelfs nog een Endgame-verwijzing in te sneaken met “we love you 3000.” Het zinnetje waarmee Tony Stark zijn dochter toestopte.

Ook Endgame-regisseurs Joe en Anthony Russo reageerden op Twitter door toffe fan-art van @BossLogic te delen.

Het officiële Twitter-account van de Avatar-franchise en James Cameron retweetten de post van Marvel met een hart-emoji:

Zoë Saldana wint altijd

Ondertussen feliciteerden de fans van beide filmfranchises vooral Zoë Saldana. Zij speelde in zowel Avengers: Endgame als Avatar, en is daarmee dus de eeuwige winnaar. Ondertussen schenken de hoge piefen van de Walt Disney Company nog eens een extra glas champagne in…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.