Stijn Kuster
Stijn Kuster Rijk en Beroemd 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Massa is Kassa voor gemeente Asten: Peter Gillis krijgt mega-boete

Vakantieparkeigenaar en reality-ster Peter Gillis, bekend van de SBS6-show Massa is Kassa, krijgt tien boetes opgelegd van de gemeente Asten voor het illegaal huisvesten van ongeveer driehonderd arbeidsmigranten. In totaal wordt er 500.000 euro van de ondernemer geëist.

Mocht hij deze boete niet betalen, dan volgt er een nieuwe boete van 2,5 miljoen euro. “Die migranten zitten er al twintig tot vijfentwintig jaar. We zetten Asten op de kaart en onze gasten zorgen voor een spin-off van miljoenen in Asten. Ik vind het niet fijn hoe ze met ons omgaan”, zegt Peter Gillis tegen het Eindhovens Dagblad.

Oplopende boete voor Peter Gillis

In 2016 werden door de gemeente en Peter Gillis afspraken gemaakt over de huisvesting van arbeidsmigranten op het park. 384 werknemers van met name een pluimveevleesbedrijf mochten verblijven op ‘familiepark’ Asten. Een vergunning bleef echter uit.

Massa is Kassa: ‘proefrit’ door de McDrive en een Rolls op de koop toe

Volgens de Massa is Kassa-ster wilde de gemeente de aanvraag niet afhandelen. De gemeente laat weten dat er gegevens ontbraken om de vergunning uit te schrijven, bijvoorbeeld over de brandveiligheid.

Massa is Kassa voor de gemeente Asten

In 2019 kreeg de ondernemer een dwangsom van 50.000 euro per week, als hij de regels overtrad, tot een maximum van 500.000 euro. De gemeente heeft tien wekelijkse controles uitgevoerd en vervolgens de maximale boete opgelegd.

Volgens de gemeente Asten is het goedkoper voor Peter Gillis om de boete te betalen en door te gaan met de verhuur. Zij stellen dat er zo’n 100 euro per arbeidsmigrant per week binnenkomt. Volgens de jurist van de Massa is Kassa-ster is dit bedrag hooguit 38 euro per week.

Minder arbeidsmigranten

Het gemeentebestuur wil niet alle migranten weg hebben, maar een maximum van honderd werknemers stellen. De Raad van State doet over ongeveer twee weken uitspraak in de zaak.

Massa is Kassa: Peter Gillis zet penthouse te koop en biedt jou een kijkje

Naast een zaak rondom het vakantiepark in Asten heeft Peter Gillis nog een conflict met de gemeente. De Massa is Kassa-ster wil naast zijn vakantieparken ook een groot hotel bouwen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.