Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 16 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Elon Musk lanceert techno-track die allicht miljoenen oplevert

Elon Musk doet mee aan de nieuwste hype in blockchainland en lanceerde maandag een techno-track over NFT’s. Een track die de Tesla CEO – natuurlijk – wil verkopen als een NFT. En ja, dan is de kans groot dat die miljoenen gaat opleveren.

Even kort door de bocht is een NFT (non-fungible tokens) een digitaal verzamelobject. Een verzamelobject dat veel geld kan opleveren. Laatst werd er een JPG voor bijna 70 miljard dollar verkocht.

Ook crypto-fanboy Elon Musk springt nu op de NFT-trein.

Elon Musk verkoopt techno-track als NFT

Elon Musk kondigde maandag zijn nieuwe muziek aan via een Tweet. In de bijbehorende video is een geanimeerde gouden trofee te zien en de woorden ‘ijdelheidstrofee’, ‘HODL’ (een crypto-meme die staat voor Hold On for Dear Life en cryptofans aanmoedigt om niet hun tokens te verkopen) en ‘computers slapen nooit’. Oh en vergeet de dogs, oftewel doges, niet die op de trofee zijn te vinden.

Het nummer dat hij verkoopt is te horen op de achtergrond. Het gaat om een techno-track die simpele lyrics herhaalt: ‘NFT for your vanity, computers never sleep, it’s verified, it’s guaranteed‘. Op welk platform en voor hoeveel geld Elon Musk van plan is de NFT te verkopen, is nog niet bekend.

Elon Musk is in ieder geval zelf enthousiast over het nummer, aangezien hij zichzelf de ‘technoking’ van Tesla noemde in een echte aanvraag bij de US Securities and Exchange Commission maandag. In diezelfde aanvraag wordt chief financial officer Zach Kirkhorn de ‘Master of Coin’ genoemd.

Electro-popster Grimes, die is getrouwd met Elon Musk, verkocht vorige maand al een digitale kunstcollectie genaamd ‘WarNymph’ als NFT. Het leverde haar een leuke 5,8 miljoen dollar op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.