Stijn Kuster
Stijn Kuster Televisie 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Massa noch Kassa voor Peter Gillis: gemeente weigert mega-project

Dat Massa is Kassa-held Peter Gillis van de grote aantallen is, weten kijkers van de serie maar al te goed. Maar het zit hem ook wel eens tegen. De plannen voor een enorm nieuw hotel liggen er, maar de gemeente Asten werkt voorlopig niet mee.

De vermogende tv-ster en eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken wil een hotel met tweehonderd kamers neerzetten op een parkeerplaats in Ommel, net naast de snelweg (A67). Het plan van Hotel Prinsenmeer is al uitgewerkt, maar de gemeente Asten is niet overtuigd.

Massa is Kassa, toch?

Volgens het Eindhovens Dagblad mist de Brabantse gemeente een goede onderbouwing bij de onderzoeken van Peter Gillis. De ondernemer geeft aan dat er voldoende vraag naar kamers is, vooral voor de zakelijke markt. De gemeente trekt dit in twijfel. Minder kamers ziet de rasondernemer ook niet zitten. Dat is volgens hem simpelweg niet rendabel. “Ieder Van der Valk-hotel heeft er minstens zoveel”, zegt de Massa is Kassa-ster.

Naast een drie- of viersterrenhotel, moet er als het aan Peter Gillis ligt ook een casino van 600 vierkante meter, een restaurant van 1.500 vierkante meter en een congresruimte van 2.100 vierkante meter komen.

Peter Gillis versus de gemeente Asten

De plek waar Peter Gillis het hotel wil bouwen, is volgens de gemeente niet geschikt. “Vanuit het oogpunt van zorgvuldig ruimtegebruik is het parkeerterrein ongeschikt voor de realisatie van een hotel of andersoortige stedelijke ontwikkelingen”, aldus een gemeentewoordvoerder in het Eindhovens Dagblad.

Massa is Kassa: Peter Gillis verkoopt zijn bizar luxe Rolls-Royce Phantom

Hotel Prinsenmeer gaat voorlopig dus niet door. Peter Gillis laat het er naar eigen zeggen echter niet bij zitten, en doet er alles aan het plan alsnog door te laten gaan.

Plat onderhandelen

Massa is Kassa is een realityshow waarin het leven van de ondernemer en alles daaromheen wordt gevolgd. Vermakelijke show, maar je leert ook nog eens hoe je écht moet onderhandelen over bijvoorbeeld de prijs van een auto.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.