Redactie
Redactie Hebbedingen 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify introduceert nieuwe manier om altijd de juiste muziek te vinden

Spotify heeft een nieuwe functie geïntroduceerd voor zowel betalende als niet-betalende gebruikers. Deze gaat je helpen om meer uit je bibliotheek te halen. In dit geval gaat het in het bijzonder om de nummers die je de afgelopen jaren leuk gevonden hebt. Dat zijn de nummers die je een hartje gegeven hebt, in de desktopapp of de app op je smartphone.

Nummers leuk vinden op Spotify werkt natuurlijk prima. Maar wanneer je naar een specifiek nummer of genre wil luisteren binnen die lange lijst met leuk gevonden nummers, dan is dat knap lastig. Daar brengt het bedrijf voor een grote groep gebruikers nu eindelijk verandering in.

Genre of stemming

Gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada krijgen namelijk de beschikking over een nieuwe sorteerfunctie. De nummers die in de lijst met leuk gevonden nummers staan, kunnen ze voortaan rangschikken op genre of stemming. Zo moet je dus altijd kunnen vinden waar je op dat moment zin in hebt.

Heb je bijvoorbeeld zin in vrolijke muziek (want eerlijk is eerlijk: dat kunnen we allemaal goed gebruiken nu), dan geef je aan dat je in een vrolijke stemming bent. Je hoort dan tussendoor niet de trage of verdrietige nummers die je door de jaren heen leuk gevonden hebt. En anders leun je op de bekende genres binnen de dienst.

Bibliotheek op Spotify

Het is nog niet bekend wanneer de functionaliteit naar Nederland komt. Maar wanneer het zover is, dan vind je de nieuwe optie in de bibliotheek binnen de muziekstreamingdienst. Daar staat het kopje met leuk gevonden nummers (Nummers die je leuk vindt) en bovenaan staan dan de verschillende mogelijkheden.

Instant zen: LEGO scoort met nostalgische stunt op Spotify

Spotify komt niet alleen met een nieuwe feature, maar ook met nieuwe content. De muziekstreamingdienst heeft niemand minder dan Bruce Springsteen en Barack Obama weten te strikken. Wat de heren samen gaan doen, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.