Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is het nieuwe Peugeot-logo dat in 2021 al debuteert

Peugeot heeft zijn elfde logo sinds 1850 gepresenteerd. De leeuw is er nog, maar in een andere hoedanigheid.

De Peugeot 308 wordt het eerste model met het nieuwe logo. Het ontwerp staat symbool voor een duurzame toekomst. Dit terwijl de Fransen eigenlijk teruggaan in de tijd met het merkembleem.

Nieuw logo Peugeot heeft een bekende kop

De leeuw vormt de basis van het welbekende logo van Peugeot, toch is de katachtige nooit hetzelfde geweest. Het merkwapen van de Fransen heeft veel verschillende stijlen gekend en gaat nu weer terug in de tijd. Naar 1960 om precies te zijn. Deze versie werd destijds acht jaar lang gebruikt.

Het nieuwe logo van Peugeot is in 2018 al gepresenteerd op de concept carE-legend, een elektrische auto gebaseerd op de klassieke 504 coupé. De oldtimer bestond toen 50 jaar en kreeg als cadeautje een broertje die ver zijn tijd vooruit is.

Debuut op de 308 in 2021

Deze zomer zien we het vernieuwde logo op de gloednieuwe Peugeot 308. Ondanks dat hij nog niet geïntroduceerd is, weten we al wel wat over het model.

Peugeot, logo
Het nieuwe logo (Afbeelding: Peugeot)

Zo is bekend dat de auto er als vijfdeurs hatchback en SportsWagon komt en dat hij de technische basis deelt met de DS 4. Van de DS zijn al wel beelden en specificaties. De DS 4 – tevens een Frans merk – is leverbaar met twee benzinemotoren, een driecilinder met 130 pk en een viercilinder met 180 pk. Ook is er een hybridemodel te bestellen. De sterkste benzinemotor werkt dan samen met een 81 kW elektromotor. Deze leveren een systeemvermogen van 225 pk. Dit kun je dus ook ongeveer verwachten bij de Peugeot 308.

Na de 308 worden ook andere modellen als de 508 voorzien van het nieuwe logo. (Afbeelding: Peugeot)

Peugeot is niet het enige merk dat in 2021 met een nieuwe logo komt. Check hier het nieuwe logo van BMW en de boodschap daarachter.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.