Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 26 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Getest: high-end Aziatisch via HanTing Delivery 

In deze tijden van Dionysische schraalheid waarin we het al tijden moeten stellen zonder uitgaansleven, is afhaal of thuisbezorgd geen perfecte vervanging van een avondje onbezorgd uit eten. Maar aangezien naar restaurants gaan er nog steeds niet in zit, is het bijzonder goed thuis genieten met de @home kits van HanTing Delivery.

Met het Chinees Nieuwjaar net achter de rug, kijken de Chinezen vooruit naar het jaar van de Os. Of je nou in astrologie gelooft of niet, als je weet dat er wereldwijd 1,5 miljard Chinezen hiernaar handelen, is het toch wel handig om te weten wat er gaat gebeuren. Het jaar van de Rat – dat steevast gepaard gaat met rampen, en die hebben we gehad – ligt achter ons.

Jaar van de Os belooft halen van life goals

Het jaar van de Os belooft dat eerlijkheid en hard werken beloond worden. Dus als je life goals hebt, is dit een goed jaar om daarvoor te gaan. Een van mijn life goals is lekker eten, dus om in het thema te blijven, bestelde ik het lekkerste Chinese eten dat ik ooit heb geproefd.

Krachtige smaken en vernieuwende gerechten (Afbeelding: HanTing Delivery)

De teams van Han Ji maken high-end Aziatisch eten en dat wilde ik wel eens uitproberen. Vroeger belde je dan naar zo’n high-end restaurant, bestelde een tafel, trok je mooiste pak aan, nam een mooie-vrouw-in-mooi-jurkje mee en ging een avond goed de bloemen buiten zetten. Dat werkt anno corona niet meer zo. Hoe dan wel?

De opties van HanTing Delivery

Nou, je kunt kiezen uit verschillende concepten. De eenvoudigste is warm eten thuis laten bezorgen door HanTing Delivery. Een andere optie is om een @home kit te bestellen bij ditzelfde bestelplatform. Zo’n kit wordt koud bezorgd, maar zet je eenvoudig in elkaar in je eigen keuken op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast kun je ook nog helemaal zelf van scratch beginnen, door bij de Food Stores van HanTing Delivery tal van unieke Aziatische delicatessen te bestellen. Loopt het water je al in de mond? Dat is meer dan terecht, zo blijkt.

Vernieuwend en waanzinnig lekker high-end Aziatisch eten via HanTing.Delivery 
Het bestelplatform (Afbeelding: HanTing Delivery)

Ik koos uiteindelijk voor de @home kits. Ik was vooral benieuwd hoe ze dit aan zouden pakken, want het lijkt me doodeng als chefkok een belangrijk deel van de regie uit handen te geven en dan nog wel aan de gemiddelde klant, die thuis aan gaat lopen klooien met wat jij als kok met zoveel kunde en liefde hebt bereid.

Met @home kits zet je binnen kwartier top-eten op tafel

Even een kleine uitweiding over het @home kit-concept. Als je naar de website van HanTing Delivery gaat, kun je kiezen uit vier @home kits. Ik koos voor Restaurant Zheng, omdat die toch al op mijn lijst stond met restaurants waar ik ooit nog wilde eten. Voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over een gemiddeld Chinees restaurant, maar echt next level high-end Aziatische topgastronomie. Vervolgens kies je een menu of a la carte en de datum dat je wil eten.

Vernieuwend en waanzinnig lekker high-end Aziatisch eten via HanTing.Delivery 
Streling voor de tong en lust voor het oog (Afbeelding: HanTing Delivery)

Het moment dat ik de papieren zakken open maakte, was ik toch wel even onder de indruk. Gepaard met de instructies die ik toegemaild had gekregen en de zeer duidelijk en goed georganiseerde onderdelen, bleek het zeer eenvoudig om het gerecht in elkaar te zetten en op tafel te krijgen. Hufterproof dus. Ok, ik ben zelf best culinair ingesteld en heb veel ervaring, maar ook met een minimum aan kookervaring moet je dit gemakkelijk lukken.

Eenvoudig en overheerlijk

Belangrijker nog dan het gemak, was voor mij het eindresultaat. Hier neem ik mijn hoed diep af voor het team van Han Ji. Ondanks dat ze in hun eigen keuken tot in perfectie alles hadden voorbereid, kwam er nog een transport, een wachttijd en een bereiding door iemand die ze totaal niet kennen aan te pas. Vlees en vis waren perfect van structuur, echt even goed als ik gewend ben in restaurants zelf. Dus niet uitgedroogd en ook niet ongaar, nee perfect. Ook de asperges, sauzen, paddestoelen, zeewieren en alle andere spannende extra’s van deze heerlijke fusiongerechten waren werkelijk geweldig. We raakten niet uitgepraat over hoe goed en krachtig alles smaakte!

Vernieuwend en waanzinnig lekker high-end Aziatisch eten via HanTing.Delivery 
Het wijnarrangement maakt het helemaal af (Afbeelding: HanTing Delivery)

Het wijnarrangement dat ik erbij had uitgezocht, paste goed bij de gerechten. Het waren allemaal wijnen die ik zelf niet eerder had geproefd. Er kwam een uitgebreide beschrijving bij met informatie over de herkomst van de wijnen, wijn-spijsadvies en nog veel meer.

HanTing Delivery: conclusie

Thuisbezorgplatform HanTing Delivery biedt vernieuwend en waanzinnig lekker Aziatisch eten van hoge kwaliteit dat bijzonder goed smaakt. De @home kits zijn gemakkelijk thuis op te warmen en op te maken: alles is al tot in de puntjes voorbereid, gesneden, afgemeten en ingepakt door de hardwerkende koks van Han Ji. Zei ik hardwerkend? Jaar van de Os!=

Zelf proberen? Ga dan naar de website van HanTing Delivery.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.