Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify strikt twee grootste bazen van Amerika voor exclusieve podcast

Je kunt nu luisteren naar de exclusieve Spotify-podcast van de twee grootste bazen van Amerika: Bruce Springsteen en Barack Obama.

Dat podcasts anno 2021 allesbehalve niche zijn, maakt Spotify deze week weer eens des te duidelijker. Het streamingplatform zet al een tijdje flink in op podcasts. Zo kocht Spotify al podcastbedrijven Gimlet Media en Anchor FM, en wist het Zweedse bedrijf al meerdere grote podcasts binnen te slepen als exclusives, met als voornaamste voorbeeld de show van Joe Rogan.

Bruce Springsteen en Barack Obama

Daar komen nu nog twee grote namen bij. Groter kan het bijna niet. De één wordt al decennia The Boss genoemd door zijn muziek, en de ander is vrij letterlijk de baas geweest van de Verenigde Staten. Dan hebben we het uiteraard over niemand minder dan Bruce Springsteen en Barack Obama.

Die twee bazen hebben vanaf deze week hun eigen show op Spotify, genaamd Renegades: Born in the USA. De eerste twee afleveringen van de reeks, die uit in totaal acht afleveringen zal bestaan, zijn nu al gratis te beluisteren. Ook als je geen Premium-abonnement hebt.

Je zult er wel de Spotify-app voor moeten gebruiken, want de show is exclusief op die streamingdienst te beluisteren. Podcast-liefhebbers die nog hoop hadden dat de open markt in stand zou blijven kunnen dus opnieuw een traantje wegpinken.

Tesla’s extreme Bitcoin-investering legt Elon Musk geen windeieren

Megadeal met Spotify

Terug naar Springsteen en Obama. De twee hebben een rijk leven achter de rug, vol avonturen en ervaringen. Die gaan ze delen in een reeks relaxte en intieme gesprekken, al schuwen ze de pittigere onderwerpen niet. Ze hebben het onder andere over “ras, vaderschap, het huwelijk en de staat waarin Amerika verkeert.”

De podcast komt overigens niet geheel uit de lucht vallen. Het is een productie van Higher Ground, het productiebedrijf van Michelle en Barack Obama dat naast Originals voor Netflix ook een deal heeft gesloten met Spotify. Afgelopen zomer kwam al The Michelle Obama Podcast uit. Volgens Spotify de ” grootste Spotify Original Show ooit.”

Overigens kwam die exclusieve podcast later toch nog naar andere platformen, dus er is nog hoop als je per se via je eigen podcast-app wilt luisteren. Spotify kan zich in ieder geval alvast in de handen wrijven: het kan bijna niet anders dat Obama en Springsteen in één klap de grootste Spotify Original ooit af gaan leveren.

Check hieronder de eerste aflevering en trailer. Oh ja, als je toch bezig bent: geef vooral ook het laatste album van Springsteen een kans. Prachtig.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.