Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Michelle en Barack Obama onthullen nieuwe films en series voor Netflix

Barack en Michelle Obama hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten. De voormalig president van de Verenigde Staten heeft zijn rust wel verdiend, maar is sinds het aantreden van Trump juist in de wondere wereld van Hollywood gedoken.

Hij richtte samen met zijn vrouw Higher Ground Productions op. Een productiebedrijf dat als onderdeel van een megadeal met Netflix al meerdere documentaires heeft afgeleverd. En niet zonder succes: de Netflix-docu American Factory won zelfs en Oscar. Becoming, een documentaire over Michelle Obama, werd genomineerd voor een Emmy.

Michelle en Barack Obama

Dat smaakt natuurlijk naar meer. Afgelopen vrijdag maakten Michelle en Barack Obama gelukkig ook bekend dat er nog veel meer in de pijplijn zit. Niet alleen in de vorm van documentaires, maar ook films en series die naar Netflix komen.

“Van sciencefiction tot de schoonheid van onze natuurlijke wereld tot de relaties die ons definiëren; Higher Ground blijft streven naar nieuwe perspectieven, boeiende karakters en een gezonde dosis inspiratie”, aldus Michelle en Barack Obama in een persbericht.

Nieuwe Netflix Originals

Allemaal leuk en aardig, maar wat kunnen er verwachten? De komende jaren zullen de onderstaande projecten op Netflix gelanceerd worden:

Films

  • Exit West: een liefdesverhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohsin Hamid, met een bovennatuurlijk sausje
  • Satellite: een sciencefiction-film
  • Tenzing: een film over Tenzig Norgay, de eerste persoon die de top van de Mount Everest wist te beklimmen
  • The Young Wife: een mysterieuze film die een 29-jarige vrouw tijdens een feestje volgt, wat misschien haar bruiloft is, maar ze is “out of sync

Series

  • Firekeeper’s Daughter: thriller, gebaseerd op gelijknamige boek van Angeline Boulley. Volgt een 18-jarige vrouw die undercover moet gaan voor de politie
  • Great National Parks: een natuurhistorische documentairereeks over natuurgebieden over de hele wereld
  • Ada Twist, Scientist: een animatieserie voor kinderen, over een jonge zwarte wetenschapper
  • The G Word with Adam Conover: een “hybrid comedy”-serie, wat dat dan ook moge betekenen…

BI

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.