Willem Leijgraf
Willem Leijgraf UFC 8 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

UFC Fight Night 184: Overeem verliest, Sandhagen maakt indruk

Na een spectaculaire januari-maand met drie UFC events in Abu Dhabi, keerde de organisatie afgelopen weekend terug naar Las Vegas voor UFC Fight Night: Overeem vs Volkov.

Nederlander en oud-Strikeforce kampioen Alistair Overeem stond tegenover de Rus en oud-Bellator kampioen Alexander Volkov in de heavyweight divisie. In de bantamweight divisie stond UFC-veteraan en oud-lightweight kampioen Frankie Edgar tegenover de talentvolle titeluitdager Cory Sandhagen. Bij beide gevechten stond een plek in de race om de titel op het spel.

Sandhagen verbaast UFC-wereld met brute knockout

Frankie Edgar is een absolute legende in de sport. Zo was hij kampioen in de lightweight divisie van 2010 tot en met 2012 en daalde vervolgens via de featherweight divisie af naar de bantamweight divisie. Hij stond afgelopen weekend tegenover Cory Sandhagen. Sandhagen debuteerde in 2018 in de UFC en ging in sneltreinvaart richting de top van de ranglijst.

Afgelopen weekend nam jong talent het dus op tegen ervaring. De winnaar was al na een kleine halve minuut bekend. Cory Sandhagen timede perfect een zogehete flying knee en schakelde hiermee de ervaren Frankie Edgar uit. De 39-jarige Edgar lag bewusteloos, terwijl de 28-jarige Sandhagen duidelijk maakte wat hij wilde: een gevecht om de titel tegen de winnaar van het gevecht tussen kampioen Petr Yan en uitdager Aljemain Sterling.

Race naar de titel

Alistair Overeem is een van de vele pioniers afkomstig uit Nederland die de vechtsport rijk is. Hij won titels in meerdere promoties, was dichtbij de UFC-titel, maar kwam in 2016 net tekort tegen Stipe Miocic. De 40-jarige vechter is, naar eigen zeggen, bezig aan zijn laatste titelsprint om vervolgens de handschoenen aan de wilgen te hangen.

Tegenstander Alexander Volkov is ook geen onbekende in de sport. Hij is de voormalig Bellator-kampioen en won ook een titel in Rusland. In de UFC versloeg hij in Rotterdam Stefan Struve in 2017 en vlak daarna voormalige UFC-kampioen Fabricio Werdum. Zijn titelambities werden abrupt tegengehouden toen hij KO werd geslagen door Derrick Lewis en vorig jaar verloor van Curtis Blaydes.

Alistair Overeem niet opgewassen tegen Volkov

Nadat het gevecht in 2019 al eens werd uitgesteld omdat Volkov afhaakte met een blessure, stonden de Nederlander en de Rus eindelijk tegenover elkaar. De eerste ronde leek The Reem moeite te hebben met de druk die Volkov uitoefende in de kleinere kooi in Las Vegas. De Rus werkte Overeem zelfs een keer naar de grond, maar de Nederlander kon herstellen.

In de tweede ronde ging Volkov op dezelfde voet verder en hier had Overeem helaas geen antwoord op. Volkov maakte de klus af in diezelfde ronde via een paar rake klappen die Overeem te veel werden. De Rus zette zijn naam hiermee in de race om de heavyweight titel. Overeem moet helaas een stapje terug doen en weer een overwinning boeken om aanspraak te maken op de titelkans.

Slijtageslagen in de lightweight divisie

Voor de bovenstaande gevechten stonden twee gevechten in de lightweight divisie op het programma. Twee gevechten die voor veel spektakel zorgden.

De eerste was tussen no. 10 Carlos Ferreira en no. 13 Beneil Dariush. De vechters maakten de drie rondes compleet en de strijd verdeelde zelfs de leden van de jury. Uiteindelijk gaven twee juryleden de winst aan Dariush en werden beide vechters beloond met de award voor beste gevecht van de avond.

Bloederig spektakel in de UFC

Hierna was het de beurt aan UFC-veteranen Michael Johnson en Clay Guida. De twee Amerikanen gingen allebei tot het gaatje en maakten de volle drie rondes vol. Ondanks dat Johnson zijn tegenstander liet bloeden, moest hij het onderspit delven en werd Guida na drie dominante rondes uitgeroepen tot de winnaar. Deze en alle andere gevechten terugkijken, doe je hier.

5 epische UFC-gevechten die wij in 2021 willen zien

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.