Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Instant zen: LEGO scoort met nostalgische stunt op Spotify

Er zijn van die geuren en geluiden die je meteen terugbrengen naar je jeugd. Een plotselinge dosis intense nostalgie. Een goed voorbeeld daarvan is het geluid dat LEGO-blokjes maken als je er je handen doorheen haalt, op zoek naar dat ene stukje dat je nodig hebt.

We kennen het allemaal. We raden op Manners geregeld toffe LEGO-sets voor volwassenen aan, zodat dergelijke geluiden niet enkel beperkt tot herinneringen hoeven te blijven. Nu heeft de Deense speelgoedfabrikant echter een goedkoper alternatief daarvoor gelanceerd.

LEGO White Noise

Dan hebben we het over een gloednieuwe Spotify-playlist, genaamd LEGO White Noise. Het idee is simpel: je krijgt een afspeellijst met tracks die stuk voor stik een half uur duren. Die bestaan niet uit muziek, maar uit niks meer dan het “iconische geluid dat LEGO-steentjes maken.”

Nee, het is geen 1 april. Dit is echt. Sterker nog, de Denen hebben dit project bloedserieus genomen. Ontwerpers hebben met meer dan 10.000 steentjes geëxperimenteerd in hun zoektocht naar het meest relaxte geluid. Want dat is het doel van LEGO White Noise: je tot rust laten komen. Het bedrijf benadrukt dat elk steentje anders klinkt, en dat het daardoor erg nauw kwam. Afijn.

LEGO White Noise geluid Spotify
🎶 (Afbeelding: LEGO)

Helemaal zen

Voor de liefhebbers zijn alle geluiden onderverdeeld in verschillende soundscapes. Zo heb je bijvoorbeeld ‘It All Clicks‘, een half uur lang het bevredigende geluid van twee steentjes die op elkaar worden geklikt. Heerlijk. ‘The Waterfall’ bestaat uit het geluid dat ontstaat als je duizenden steentjes op elkaar gooit, door bijvoorbeeld een doos te legen.

Het resultaat is een afspeellijst waarmee je volgens de fabrikant helemaal tot rust komt. Helemaal zen. Of het een rustgevend effect op jou heeft mag je zelf gaan beoordelen, maar het is op zijn minst een geinig experiment om doorheen te klikken. Je kunt de resulterende afspeellijst onder andere op Spotify en iTunes vinden:

LEGO

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.