Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans spotten geheime boodschap Han Solo in Star Wars: The Last Jedi

Schrik niet, maar het is alweer vier jaar geleden dat Star Wars: The Last Jedi uitkwam. De film van Rian Johnson is tot op de dag van vandaag zeer controversieel. De een ziet het als een fantastisch uitstapje, een nieuwe kant van Star Wars. De ander ziet het als verraad van alles waar de franchise voor staat.

Tja, diehard fans kunnen bijzonder toxic zijn. Hoe dan ook is de film anno 2021 nog steeds relevant. Dat bleek deze week op Twitter. Een gebruiker genaamd CorellianBlue spotte namelijk een verborgen boodschap van Han Solo in de film.

Easter egg in Star Wars: The Last Jedi

Aan het begin van de film, nadat de Resistance is geëvacueerd, probeert Poe een Dreadnought uit te schakelen. Tegen de bevelen van General Leia Organa in, die hem opdroeg met zijn squad te vertrekken. Helaas zijn bijna alle bombers uitgeschakeld. Enkel een schip met daarin Paige Tico is nog over, de zus van Rose Tico. Ze krijgt het voor elkaar om de bommen te lanceren en zo succesvol de Dreadnought te vernietigen.

Een tragisch moment, gezien Rose voor die heldhaftige actie haar eigen leven opoffert. Terug naar Twitter, want de eerder genoemde gebruiker spotte in die scène namelijk een mooie easter egg. Op een paar bommen zijn namelijk teksten geschreven. Eentje is voorzien van een smiley, en op een tweede staat “Han says hi” in de alien-taal Aurebesh. Oftewel, de groeten van Han Solo.

De Twitteraar CorellianBlue kreeg het voor elkaar de kort zichtbare easter egg te vertalen, en plaatste het resultaat op Twitter. De knipoog van de Resistance is niet zo gek: The Last Jedi speelt zich kort na The Force Awakens af. De strijders zijn dus nog steeds in rouw na de dood van Solo.. Wraak nemen door een vernietigende boodschap van hem op je vijanden af te sturen is één manier om daarmee te dealen.

Rian Johnson reageert

De tweet ging meteen hard, maar het is niet de eerste keer dat deze knipoog gespot is door fans. Sterker nog, Lucasfilm verklapte de verrassing al in de visual dictionary van The Last Jedi. De reden dat de tweet van Corellian Blue toch viral ging, is dat ten eerste veel fans er nog niet vanaf wisten, en, niet geheel onbelangrijk, de regisseur van de film erop reageerde. Rian Johnson bevestigde de vertaling met een GIF van Han Solo die saluteert:

Helaas konden de azijnpissers het niet laten de tweet aan te grijpen om weer een discussie over de film op te starten. This is why we can’t have nice things, zullen we maar zeggen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.