Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Verrassing: Disney+ dropt controversiële en zeldzame Star Wars-titels

Disney+ heeft vanaf 2 april een fantastische verrassing klaar staan voor Star Wars-fans. Één van de beste Star Wars-projecten ooit komt naar de streamingdienst. Dan hebben we het over Star Wars: Clone Wars. Niet de 3D-geanimeerde show die je nu al op Disney+ kunt streamen, maar de originele serie uit 2003.

Een cartoon die destijds uitgezonden werd op Cartoon Network, en enorm populair is onder fans. De vormgeving en animatie is anno 2021 nog steeds schitterend. Dat hebben we te danken aan niemand minder dan Genndy Tartakovsky. Een naam die je misschien weinig zegt, maar zijn shows wel. Hij is namelijk het genie achter onder andere Dexter’s Laboratory en Samurai Jack. Die toffe en unieke tekenstijl heeft hij dus ook toegepast op Star Wars.

Zeldzame Star Wars-titels naar Disney+

Het resultaat zijn korte afleveringen, die telkens belangrijke momenten uit de Clone Wars uitlichten. En daar blijft het niet bij, want Disney+ heeft nog meer zeldzamere Star Wars-titels op de planning staan.

Op 2 april komen namelijk ook beide seizoenen van de geanimeerde Ewoks-serie uit de jaren tachtig naar de streamingdienst. Kinderachtig? Absoluut, maar voor de Star Wars-liefhebber is het in ieder geval verplichte kost om even één aflevering te checken. Daarnaast kun je ook in april de twee Ewoks-films gaan streamen, live-action-projecten waar Lucasfilm het liever niet meer over heeft. Maar wel fascinerende stukjes Star Wars-geschiedenis.

Anti-Oscars: Marvel-ster meermaals genomineerd voor slechtste film

Debuut van Boba Fett

Over geschiedenis gesproken: Tot slot kun je ook rekenen op een historisch stukje Star Wars-media. Disney+ dropt namelijk ook The Story of the Faithful Wookie, een korte animatiefilm die de afgelopen decennia erg lastig was om op legale wijze te kijken, laat staan in goede kwaliteit. Zonde, want het is namelijk het originele debuut van niemand minder dan Boba Fett!

Oftewel, 2 april wordt echt een prachtige dag voor Star Wars-fans. Alle bovengenoemde titels zijn alleen al de moeite waard om even doorheen te klikken, ondanks het feit dat ze niet langer canon zijn. Als zoethoudertje hebben we hieronder alvast wat fragmenten voor je op een rijtje gezet.

Star Wars: Clone Wars

Ewoks-cartoon

Caravan of Courage (Ewoks-film)

Het debuut van Boba Fett

Kotaku

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.