Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Problemen bij Peaky Blinders seizoen 6: BBC flink op de vingers getikt

Het gaat waarschijnlijk nog wel tot begin 2022 duren voordat het zesde seizoen van Peaky Blinders op Netflix staat. Door de coronapandemie zijn de opnames flink vertraagd. Nu lopen de camera’s gelukkig weer, maar alsnog zorgt het hardnekkig virus voor problemen. Al is dat deels eigen schuld van de BBC.

De publieke omroep van Engeland schijnt zich niet zo goed aan de coronaregels te houden. Daarom is de Britse vakbond BECTU (Broadcasting, Entertainment, Communications and Theatre Union) een onderzoek gestart naar Peaky Blinders. Tijdens de opnames van de populaire serie, die bij ons op Netflix te zien is, schijnen producenten de coronavoorschriften te hebben geschonden.

Corona op de set

In The Guardian is te lezen dat er bij de opnames van Peaky Blinders seizoen zes niet altijd op de juiste manier gewerkt wordt. Volgens de vakbond zijn er onverantwoorde risico’s genomen. Zo zou er gewoon zijn door gefilmd toen bekend werd dat een crewlid positief getest was op het virus. Volgens het protocol moeten alle werkzaamheden in zo’n geval direct worden neergelegd. Dat gebeurde nu pas na een aantal uren.

Volgens een woordvoerder van Peaky Blinders zijn de strenge woorden van de vakbond niet helemaal terecht. Deze beweert dat de opnames netjes gestaakt zijn en dat de testuitslag van het crewlid achteraf onterecht positief bleek. Ook is de BBC-medewerker ervan overtuigd dat ze verder alles goed gedaan hebben. Zo moest iedereen die met de ‘besmette’ medewerker in contact was geweest in quarantaine.

BBC is zich van geen kwaad bewust

Volgens het productieteam van Peaky Blinders staat de veiligheid van het team voorop en zijn er geen fouten gemaakt. De vakbond denkt daar nog steeds anders over. Zij vinden dat, ondanks dat de test onterecht positief was, er sneller gehandeld had moeten worden. Volgens hen had een fout als deze ervoor kunnen zorgen dat het virus zich verder verspreid had.

Netflix komt met opmerkelijk bericht over Peaky Blinders seizoen 6

Gelukkig is dat niet gebeurd, maar echt positief nieuws is het zeker niet. De vakbond gaat deze zaak nu verder onderzoeken. Mocht blijken dat bij de opnames van Peaky Blinders de regels overtreden zijn, dan kan dit mogelijk gevolgen hebben voor de BBC. Daar hebben wij naar alle waarschijnlijkheid geen last van. De verwachting is dat het onderzoek en de mogelijke gevolgen verder geen invloed gaan hebben op de opnames. Peaky Blinders seizoen zes ligt dus gewoon op schema.

De toekomst van Peaky Blinders

Zoals gezegd is dit ook meteen het laatste seizoen. Gelukkig hoeven Peaky Blinders-fans niet te treuren, want dit is nog niet het einde. Nog lang niet. Zo is al bevestigd dat de populaire serie afgesloten gaat worden met een film. Daarnaast wil de maker, Steven Knight, nog meer series gaan maken binnen deze wereld. Meer daarover lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.