Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 14 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Dubbel goed nieuws voor fans van Peaky Blinders

Wanneer hij op Netflix verschijnt weten we nog niet, maar het zesde seizoen van Peaky Blinders komt eraan. Helaas is dat ook meteen de laatste keer dat Tom Shelby zijn opwachting maakt in deze serie. Gelukkig kunnen fans rustig gaan slapen. Want het einde van de serie betekent nog lang niet het einde van de franchise.

Dat Peaky Blinders na seizoen zes nog niet voorbij is, wisten we al. Bedenker Steven Knight liet eerder al weten dat hij het avontuur van Tom Shelby wil afsluiten met een film. Begin dit jaar kwam de bevestiging dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. De film moet voor een spetterend einde gaan zorgen waarin alle losse eindjes aan elkaar geknoopt worden.

Peaky Blinders wordt een franchise

Met een volledig seizoen en een film in het vooruitzicht, hoeven fans zich op de korte termijn niet te vervelen, maar hoe zit het met de lange termijn? Nou, dat ziet er ook niet slecht uit. Steven Knight is namelijk nog lang niet klaar met Peaky Blinders als franchise. Het verhaal van Tom Shelby is nog lang niet compleet. Zo liet de bedenker tegenover Birmingham Live weten dat er nog genoeg ruimte is voor meer avonturen en spin-offs.

Volgens Steven Knight heeft Peaky Blinders genoeg in zich om uit te groeien tot een franchise. Voorlopig is dat wel met Cillian Murphy in de hoofdrol. “In de huidige vorm is het absoluut onmogelijk zonder Cillian. Hij is het centrum waar alles omheen beweegt”, aldus Knight. Maar de bedenker ziet ook een wereld waarin het niet alleen om Tom Shelby draait: “Als het verder groeit en doorontwikkeld, wie weet? Er zijn misschien werelden, die onderdeel zijn van de Peaky-wereld, waarin het om iemand anders gaat.”

Seizoen 6 wordt een knaller

Er ligt dus nog genoeg moois op de plank. Maar voordat het allemaal zover is, krijgen we eerste nog het zesde seizoen van Peaky Blinders. En daar mogen we best wel wat van verwachten. Her en der hebben verschillende acteurs al laten doorschemeren dat we een spetterend slot gaan krijgen.

Zo is nieuwkomer Conrad Khan diep onder de indruk van het script. Voor hem is het een droom die uitkomt, maar hij voelt toch ook de nodige druk. “Als ik het verpest, zullen de fans me haten”, aldus Conrad Kahn. Gelukkig krijgt hij tot nu toe vooral positieve berichten over zijn toetreding tot de Peaky Blinders elite.

Zijn de kapsels uit Peaky Blinders wel historisch accuraat?

Deze fout in alle afleveringen van Peaky Blinders heb je waarschijnlijk gemist

Naast nieuwe gezichten zullen vooral de bekende namen weer vooraan staan. Zo is Sophie Rundle, die Ada Shelby speelt, uiteraard weer van de partij. Ook zij is laaiend enthousiast over het zesde seizoen van Peaky Blinders. “dit seizoen is cooler dan ooit. Het gaat helemaal los, echte rock and roll!” aldus Sophie Rundle.

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Het zesde seizoen van Peaky Blinders belooft dus een waar spektakel te worden, én na dit slotseizoen gaat de franchise gewoon verder met een film, spin-offs en meer. Als dat geen dubbel goed nieuws is, weten wij het ook niet meer. Mocht je nog niet blij genoeg zijn? Klik dan even hier, want Netflix had onlangs ook goed nieuws voor Peaky Blinders-fans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.