Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 19 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze fout in alle afleveringen van Peaky Blinders heb je waarschijnlijk gemist

Volgens de geruchten moeten we nog behoorlijk lang wachten op het zesde seizoen van Peaky Blinders. Er wordt zelfs beweerd dat de populaire serie pas in 2022 terugkeert. Dat is natuurlijk balen voor de fans, maar zo heb je wel de tijd om de eerste vijf seizoen opnieuw te bingewatchen op Netflix. Dat hebben meer mensen gedaan en zo kwam een telkens terugkerende fout aan het licht.

De makers van Peaky Blinders doen hun uiterste best om de serie zo authentiek mogelijk te laten lijken. Dat lukt over het algemeen uitstekend, maar kijkers hebben toch iets ontdekt dat niet klopt. Hoewel het slechts een klein ding is, komt het wel in iedere aflevering voorbij. De fout zit ‘em namelijk in de vele sigaretten die gerookt worden Peaky Blinders.

Foutje in Peaky Blinders

Een aflevering niet gerookt, is een aflevering niet geleefd. Van Tommy Shelby tot aunt Polly, praktische iedere acteur heeft regelmatig een peuk op de lip hangen. Vaak in combinatie met een glas whisky of een flinke pint. De hoeveelheid die er gerookt wordt klopt. In die tijd werd de ene na de andere sigaret opgestoken, maar bij Peaky Blinders gaat het fout bij de soort sigaret.

Op Reddit zijn er namelijk fans die opgemerkt hebben dat sommige sigaretten een filter hebben. Dit klopt niet. Filtersigaretten zijn namelijk pas later uitgevonden. Hoewel je in de meeste gevallen niet kunt zien of de sigaretten een filter hebben, zijn er een aantal moment in Peaky Blinders dat de filter wel te zien is. Dit klopt dus niet.

Hoeveel rookt Cillian Murphy?

Dat je in Peaky Blinders nooit iemand zelf een sigaret ziet rollen klopt overigens wel. Voorgerolde sigaretten werden namelijk in 1920 op de markt gebracht. Het is alleen het filter die er pas later in kwam. Het is dus niet correct dat deze opduiken in populaire serie.

Benieuwd hoe bizar veel sigaretten Cillian Murphy gerookt heeft tijdens de opnames van Peaky Blinders? Het antwoord vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.