Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 16 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Dames, stop toch alsjeblieft met al die lip-fillers en botox

Steeds meer vrouwen, en in mindere mate ook mannen, gebruiken al op jonge leeftijd botox en lip-fillers. 7 redenen om daarmee te stoppen.

Hopelijk wordt het niet als seksistisch opgevat dat we ons hier richten op vrouwen, maar statistisch gezien sleutelen die nou eenmaal veel meer aan hun gezicht dan mannen.

Redenen om te stoppen met botox en lip-fillers

Een zorgelijke ontwikkeling, want botox en lip-fillers worden op steeds jongere leeftijd gebruikt. Natuurlijk moet je helemaal zelf weten wat je doet en waar jij je lekker bij voelt. Maar tenzij je Kylie Jenner heet, wordt het er niet snel mooier op.

1. Je natuurlijke expressie verdwijnt

Niets is mooier dan puurheid en natuurlijke expressie. Al het kunstmatige doet daar afbreuk aan. Hoe subtiel er ook gebruik is gemaakt van botox of lip-fillers, je ziet het direct aan de expressie. Die constante verbaasde blik is niet sexy.

2. Meer, meer, meer

Net als na het zetten van je eerste tatoeage wil je meer, meer en nog eens meer. En zoals men van wiet makkelijk de stap zet naar harddrugs, is de stap van botox en fillers naar plastische chirurgie op den duur ook een kleine. Dan is er écht geen weg meer terug.

3. Mannen vinden het niet aantrekkelijk

Als mannen een gespierd lichaam kweken, wat ze soms ook te ver doorvoeren, doen ze dat vooral om aantrekkelijk te zijn voor vrouwen of andere mannen. Bij botox en lip-fillers werkt dat, zoals wij het met ons simpele mannenbrein voorstellen, hetzelfde. We helpen je na een onderzoek op onze werkvloer uit de illusie: mannen vinden vrouwen met volgespoten lippen niet aantrekkelijk.

4. Een duckface is als een dickpic

Het meest ridicule schoonheidsideaal van de laatste decennia is de duckface. Wat de dickpic is voor vrouwen, is een duckface voor mannen; een afknapper waar je altijd weer van schrikt.

Het gevolg van dit schoonheidsideaal is dat vrouwen op steeds jongere leeftijd lip-fillers plaatsen bij dubieuze klinieken. Komen we bij het volgende punt.

5. Het kan gevaarlijk en onherstelbaar zijn

Als je genoeg geld hebt, dan kun je de perfecte behandelingen betalen, al vragen wij ons af of iets kunstmatigs in je lichaam überhaupt een goed idee is. Veel jonge meisjes en vrouwen willen betaalbare behandelingen en die zijn niet zonder risico’s. Lees hier meer.

6. Iedereen komt eruit te zien als Kylie Jenner

Kylie Jenner is miljardair en heeft de beschikking tot het beste van het beste. Het blijft een kwestie van smaak, maar zij ziet er na alle lip-fillers en ingrepen gelikt uit.

Het is alleen niet de bedoeling dat iedere vrouw eruit komt te zien als ‘s werelds jongste selfmade miljardair en al helemaal niet als de B of C-versie daarvan.

7. Vrouwen met gelaatstrekken zijn prachtig

Hoe jonger je begint met botox, lip-fillers en eventueel plastische chirurgie, des te onnatuurlijker zie je eruit op je oude dag. Vraag jezelf voordat je begint af of je dat wilt. Zet Astrid Joosten of Mies Bouwman tegenover Patricia Paay of Marijke Helwegen (met alle respect voor deze dames) en je hebt het antwoord.

astrid joosten, vrouwen, lip-fillers, botox, stoppen, jonge leeftijd
Astrid Joosten heeft toegegeven één keer botox gebruikt te hebben en daar had ze direct spijt van (Afbeelding: AFP)

Disclaimer: uiteraard zijn er ook mannen en vrouwen die vanwege medische of psychische redenen hun gezicht laten bewerken. Daartoe richten we ons niet in dit manifest.

Check ook: Interview met Sylvana IJsselmuiden: ‘Je moet jezelf niet te serieus nemen’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.